Gül: Görüşmede Mahsur Yok

Gül, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun İsrailli Bakan Eliezer'le buluşmasını 'Talep üzerine gerçekleşen görüşmede bir mahsur yok' şeklinde yorumladı.


Cumhurbaşkanı Abdulalh Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrailli Bakan Ben Eliezer ile görüşmesinin bir mahsuru olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, parti liderlerinin terör konusunda biraraya gelmeleri ile ilgili tartışmalara ilişkin de "önemli bir konuda polemik yapmadan oturup samimi bir şekilde görüşmeleri gerekir" diye konuştu.
"Önemli Olan Görüşülürken Nelerin Konuşulduğudur"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay önce göreve başlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gül görüşmede gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.
Cumhurbaşkanı, Davutoğlu ile İsrailli Bakan arasında geçen görüşme ile ilgili olarak "Dışişleri bakanları yeri gelirse savaş halinde bile görüşürler" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, "Ortada sorun var. Ortadaki sorun da büyük bir sorun, çözülmesi gereken bir sorun. Beklentilerimiz var böyle bir talep olmuş. Böyle bir talep karşısında görüşmede mahsur yok. Önemli olan görüşülürken nelerin konuşulduğudur" diye konuştu.

"Liderlerin Görüşmesi Polemik Konusu Yapılmamalı"
Cumhurbaşkanı Gül, parti liderlerinin görüşmeleri ile ilgili tartışmalar konusunda da Türkiye'nin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu, böyle bir durumda bunları iç polemik konusu yapılmaması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı, daha önce parti liderleri ile kendisinin de görüşme yaptığını hatırlatarak, gerekli bilgilerin hükümette olduğunu bunların bir araya gelip paylaşılması gerektiğini ifade etti.
Gül şöyle konuştu:
"Şimdi doğrusu hükümetin ana muhalefet partisi Meclisi'ndeki diğer partiler onların muhakkak görüşmesi gerekir. Görüşüp olan bitenler hakkında daha detaylı bilgilendirmek gerekir. Şüphesiz ki bilgiler hükümettedir o açıdan bunu iç polemik konusu yapmadan büyük bir özgüvenle bu büyük bir olgunlukla muhakki ki biraraya gelip Türkiye'nin böyle önemli meselelerini bazen sizlerin huzurunuzda konulmayacak konuları Türkiye'nin yönetiminden sorumlu gerek iktidar partisi olsun gerek muhalefet partileri olsun onların da sorumlulukları vardır. Meclis'te oldukları için onların bilgilendirilmesi ve gerektiğinde onlarla konuşmak gerektiğine inanıyorum."
Gül'ün "Twitter"daki Mesajları
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sosyal paylaşım sitesi twitterdaki mesajları da soruldu.
Abdullah Gül, "İnsani konularla ilgili şahsimızla ilgili konularla ilgili görüşlerimi ben birey olarak aranızdan birisi gibi zaman zaman paylaşmayı tercih ediyorum." dedi.

TRT