Gizli görüşmeler İngiliz basınında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Elizer arasında gerçekleşen görüşme İngiliz basınında geniş yankı buldu.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Elizer arasında gerçekleşen görüşme İngiliz basınında geniş yankı buldu . Financial Times :
" Türkiye ve İsrail geçtiğimiz ay Gazze yardım konvoyuna yapılan saldırıdan sonra bozulan ilişkileri tamir etmenin yollarını arıyor . İki ülke de bakanlarının bir araya gelediğini doğruladı . Her iki ülke de görüşme teklifinin karşı taraftan geldiğini söyledi . Türk dışişleri bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin görüşmeyi doğruladı ve girişmin İsrail ' den geldiğini söyledi . "

Independent :
" Türkiye ile yapılan gizli görüşmeler geri teperek Netanyahu ' nun aleyhine döndü . İsrail ' in ortalığı karıştıran Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman İsrail ile Türkiye arasında son diplotmatik gerginliği gidermeye yönelik gizli görüşmeler yapıldığını ikinci ağızdan duyunca kızdı . Geçtiğimiz günlerde Türkiye ' nin " önemsiz " olduğunu söyleyen Lieberman İsrail-Türkiye ilişkilerinin gidişatında önemli bir rol oynamıştı . "

Telegraph :
" Gizli görüşmelerden fazla bir sonuç çıkmadı ve ABD ' nin Türkiye ile İsrail ' in arasını yumuşatma girişimleri Benjamin Netanyahu için bir iç krize dönüştü . Lieberman buluşma haberini televizyondan duyunca kızdı ve yaptığı açıklamada kendisinin devre dışı bırakılmasının başbakan ile olan ilişkisine " ciddi bir şekilde zarar " verdiğini söyledi . "


CNN Türk