Gizli görüşmeler İngiliz basınında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Elizer arasında gerçekleşen görüşme İngiliz basınında geniş yankı buldu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Elizer arasında gerçekleşen görüşme İngiliz basınında geniş yankı buldu. Financial Times:
"Türkiye ve İsrail geçtiğimiz ay Gazze yardım konvoyuna yapılan saldırıdan sonra bozulan ilişkileri tamir etmenin yollarını arıyor. İki ülke de bakanlarının bir araya gelediğini doğruladı. Her iki ülke de görüşme teklifinin karşı taraftan geldiğini söyledi. Türk dışişleri bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin görüşmeyi doğruladı ve girişmin İsrail'den geldiğini söyledi."

Independent:
"Türkiye ile yapılan gizli görüşmeler geri teperek Netanyahu'nun aleyhine döndü. İsrail'in ortalığı karıştıran Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman İsrail ile Türkiye arasında son diplotmatik gerginliği gidermeye yönelik gizli görüşmeler yapıldığını ikinci ağızdan duyunca kızdı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin "önemsiz" olduğunu söyleyen Lieberman İsrail-Türkiye ilişkilerinin gidişatında önemli bir rol oynamıştı."

Telegraph:
"Gizli görüşmelerden fazla bir sonuç çıkmadı ve ABD'nin Türkiye ile İsrail'in arasını yumuşatma girişimleri Benjamin Netanyahu için bir iç krize dönüştü. Lieberman buluşma haberini televizyondan duyunca kızdı ve yaptığı açıklamada kendisinin devre dışı bırakılmasının başbakan ile olan ilişkisine "ciddi bir şekilde zarar" verdiğini söyledi."


CNN Türk