Dünya Kupası'nın yıldızı Mesut Özil

Beşiktaş'ın Alman oyuncusu Fabian Ernst, Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil'e övgüde bulundu. Afrika 2010'da çeyrek finale çıkan Panzerlerin büyük kozu olan ...

 

Beşiktaş ' ın Alman oyuncusu Fabian Ernst , Almanya Milli Takımı ' nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil ' e övgüde bulundu . Afrika 2010 ' da çeyrek finale çıkan Panzerlerin büyük kozu olan Mesut ' la gurur duyduğunu belirten Ernst , süper yeteneğin teknik ve mantalite açısından üst düzeyde olduğunu dile getirdi .

Beşiktaş ' ın orta sahasındaki yıldızı Fabian Ernst , İngiltere ' yi 4-1 ' lik skorla eleyerek 2010 Dünya Kupası ' nda adını çeyrek finale yazdıran Almanya ' nın en dikkat çeken oyuncusunun Mesut Özil olduğunu söyledi . Alman Milli Takımı ' nın Türk asıllı yıldızını ' çok özel bir futbolcu ' olarak gören Ernst , " Kendisiyle Schalke 04 ' te birlikte top koşturduk . Mesut ' la gurur duyuyorum . " dedi . Bir dönem kendisinin de Alman Milli Takımı ' nın formasını giydiğini hatırlatan Ernst , " Mesut ofansif olarak Almanya ' nın kalbi . Oynadığı futbolla Almanya ' nın önünü açıyor . Takımın kendine güvenli bir şekilde oynamasına katkı sağlıyor . " şeklinde konuştu .
Mesut Özil ' in , ortaya koyduğu futbolla çok büyük bir yıldız olduğunu dile getiren Beşiktaş ' ın tecrübeli ismi Fabian Ernst , Türk oyuncuyla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı : " Grup maçlarında ve İngiltere karşısında özel olarak Mesut ' u takip ettiğinizde takımın oyununa nasıl bir fark getirdiğini rahatlıkla görebilirsiniz . Ofansif olarak takımı yönlendiriyor . Teknik bilgisi çok üst düzeyde , attığı paslarla ve yaptığı koşularla takımın hücum şeklini ve hızını belirliyor . " Mesut ' un , giydiği formanın hakkını en iyi şekilde vermeye çalıştığını kaydeden Ernst , " Mesut oyuna başlarken oyuna ne kadar konsantre olduğunu yüzünden anlayabiliyorsunuz . Bir Alman olarak onun oynadığı futbolu alkışlıyorum . Umarım bunu , oyun gücünü finale kadar devam ettirerek hem kendisi hem Almanya başarılı olur . " ifadelerini kullandı .
Genç oyuncunun yeteneklerinin ne kadar etkili olduğunu görmek için attığı ve attırdığı golleri iyi izlemek gerektiğine işaret eden deneyimli isim , Mesut ' un yeteneklerini ise şu şekilde değerlendirdi : " Grup maçlarında attığı bir gol var ki bence bir futbolcunun oyun zekasının gücünü göstermeye yeter . Topu alışı , kaleyi görüşü ve vuruşu büyük futbolcu olduğunun göstergesiydi . Bir de İngiltere karşısında attırdığı bir gol var ki topu sürüşü ve yaptığı asist ile genç yaşına rağmen yapabileceklerinin bir göstergesiydi . Dünya Kupası ' nın ilerleyen turlarında da Mesut Özil ' in maçlara damgasını vuracağına inanıyorum . " Fabian Ernst , takım olarak yeni sezonda şampiyonluk için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi .

Zaman