Dotab, Vali Şahin Başkanlığında Toplantı

Dalaman, Ortaca Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DOTAB) isim değişikliğinin ardından ilk toplantısını Vali Fatih Şahin başkanlığında yaptı.

Dotab, Vali Şahin Başkanlığında Toplantı
  Vali Fatih Şahin , Dalaman ' da İlçe Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz , Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal , Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Hali Keskin , Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz . , Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Dalaman Emniyet Müdürü Silami Bıçakçı tarafından karşılandı .
Vali Fatih Şahin , başkanlığında yapılan DOTAB Encümen Toplantısında Dalaman ile Ortaca Kaymakamları , iki ilçenin belediye başkanları , MHP İl Genel Meclis Üyesi Metin Duran , Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç , Caria Otel Genel Müdürü Naci Uludağ , Dalaman Hilton Otel Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu ' ndan oluşan encümen üyeleri tarafından aylık gelir- gider cetvellerinin incelenmesi , birliğin diğer iş ve işlemlerinin görüşülmesi gündem maddeleri olarak toplantıda yer aldı .
Toplantı öncesi bir açıklama yapan DOTAB Birlik Başkanı Vali Fatih Şahin ; " Bu Muğla Valisi olarak atandığım günden beri katıldığım ilk DOTAB toplantısı . Birliğimizin ismi geçen meclis toplantısında DALTAB iken DOTAB olarak değiştirilmiş . Birliğimiz şu ana kadar 20 adet çöp konteynırı alarak , köylere dağıtımını yapmış . 30 adet çöp konteynırı da alınıp , köylere dağıtılacaktır . Ayrıca fuarlarda bölgenin tanıtımı için el ilanı ve afişler yaptırılarak bölgenin tanıtımları yapılmalı . Bundan sonra bizler de Sarıgerme Karakol Mevkii ' nde sportif amaçlı antrenman sahaları ve spor tesisleri yapmayı düşünüyoruz . Ayrıca ; Dalaman Kille Koyu ' nda Özel İdare ' ye ait yere turizm tesisi yaptırarak , Birliğimiz tarafından işletilmesini planlıyoruz " dedi .
Dünya turizminin üçte birlik kısmını spor turizminin oluşturduğunu belirten Vali Şahin , " Bundan sonra bizler de spor turizmine daha fazla ilgi göstereceğiz . Bizim alternatif turizmlerimizden biriside spordur . Bu sayede bölgeye her mevsim turist gelmesini sağlayabiliriz " diye konuştu .