Demirtaş: Sorun Diyalogla Çözülür Bitlis

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'İşsizlik, açlık, yoksuluk, demokrasi ve Kürt sorununun diyalogla çözüleceğini' söyledi.

  Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , ' İşsizlik , açlık , yoksuluk , demokrasi ve Kürt sorununun diyalogla çözüleceğini ' söyledi .
Diyarbakır ' dan kara yoluyla Bitlis ' in Güroymak ilçesine gelen Demirtaş , belediyenin yapmış olduğu parke üretim tesisinin , eğitim destek evinin ve çocuk parkının açılışını yaptı .
Açılışların ardından partisinin düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş , ' İşsizlik , açlık , yoksuluk , demokrasi ve Kürt sorununun diyalogla çözüleceğini ' söyledi .
Mevzilere giderek ' sen eğildin ben dik durdum , öbürü çömeldi ben ayakta durdum ' tartışmasıyla ülkeye barışın gelmeyeceğini ifade eden Demirtaş , şöyle konuştu :
' Başbakan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , bu ülkenin barış isteyen bütün vicdanlı analarına gitsin ve onları dinlesin . Bu sorun 20 yaşındaki askerlerin eline silah verip , mevzilerde nöbet tutarak çözülmez . Sorun mevzinin karşında değil , sorun mevzinin arkasındadır . Sorun Kürt sorunudur . Bu halkın hakkı teslim edildiği gün , o mevzilere gerek kalmayacak . Bu vicdanlı ve yürekli insanların çözebileceği bir sorun . İnsafsızlık ve zulüm kalesi bırakın yıkılsın . Bunun yerine inşa edeceğimiz demokrasi ve kardeşlik kaleleri , bu ülkede Kürt ve Türk halkının binlerce yıl daha kardeşçe yaşamasının garantisi olsun . Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi , barış ve kardeşlik ülkesi olsun . Kürdü ve Türkü ile gencecik evlatlarımız toprağa düşüyor . Her gün bu halk tabutların altında gençlerini toprağa veriyor . '
Partisi için en acil konunun barış olduğunu bildiren Demirtaş , BDP ' nin bütün bu sorunları tartışmaya , çözmeye , konuşmaya iradesi ve tüm gücüyle hazır olduğunu söyledi .
Zor bir süreçten geçtiklerini dile getiren Demirtaş , bu hassas dönemlerin başarıya ulaşması ve artık bedel ödenmemesi için , herkesin el ele vererek bu acıları önlemesi gerektiğini kaydetti .
Demirtaş , ' Bizim hedefimiz halkla birlikte bütün yerel yönetimlerle demokrasiyi kurmak . Biz halk demokrasisi kuracağız . Halk kendi kendini yönetecek . Biz halka layık olacak bir yönetim ve demokrasi anlayışını yerel yönetimlerimizle gerçekleştireceğiz . Kimsenin bundan kuşkusu olmasın ' dedi .
Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini de belirten Demirtaş , erken seçime hazır olduklarını da kaydetti .
03 . 07 . 2010 23 : 21 : 27