Brezilya'nın ekseni kaydı - Afrika2010

Hollanda, Dünya Kupası’nın bir numaralı favorisini nakavt etti

 

Hollanda , Dünya Kupası’nın bir numaralı favorisini nakavt etti

Sambacılar , 10 . dakikada Robinho’nun golü ile öne geçti . Melo kendi kalesine gol atınca şaha kalkan Portakallar , Sneijder ile galibiyeti buldu ve yarı final biletini kaptı

Dünya Kupası’nda ilk çeyrek final maçına Hollanda daha atak bir görüntüyle başlasa da golü atan Brezilya oldu . 8’de Robinho’nun golü ofsayt nedeniyle verilmedi . 10’da Melo’nun pasına hareketlenen Robinho , güzel bir vuruşla Brezilya’yı 1-0 öne geçirdi . 31’de Kaka’nın mükemmel plasesinde kaleci Stekelenburg topu zorlukla kornere çeldi . 2 . yarıya Hollanda etkili başladı . 53’te Snejider ortaladı , Melo’nun kafasından seken top kendi ağlarına gidince Portakallar beraberliği yakaladı : 1-1 . 68’de Robben’in kullandığı köşe vuruşunda Kuyt topu ön direkte aşırdı , Sneijder güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı : 2-1 . Melo’nun atılmasına rağmen Sambacılar baskı kurdu ama elenmekten kurtulamadı .

Birbirimiz için savaştık

Futbolu ve attığı golle Hollanda’ya hayat veren Wesley Sneijder , devre arasında soyunma odasında yaptıkları takım konuşmasının , galibiyetin anahtarı olduğunu söyledi . İnter’li yıldız , “Takım olarak ‘Hadi , sahada her şeyimizi verelim . Birbirimiz için savaşalım’ dedik . Savaştık ve kazandık . Hollanda futbol tarihini değiştirme adına , finale yükselip kupayı kaldırmak en büyük hedefimiz” açıklamasını yaptı . Sneijder’in İnter’den takım arkadaşı olan ; Brezilya’nın kalecisi Julio Cesar ise “Kimsenin beklemediği bir sonuç aldık . Ama bu yenilgi , dünyanın sonu değil” şeklinde konuştu . Öte yandan , dünkü maçta sarı kart görüp cezalı duruma düşen Van der Wiel ve De Jong , yarı finalde forma giyemeyecek .

Felipe Melo yaktı Dunga bıraktı!

Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’na havlu atan Brezilya içten yıkılırken , Teknik Direktör Dunga da koltuğuna veda etti . Hollanda karşısında Robinho ile öne geçen Brezilya , 2 . yarıda adeta dururken , çoşan rakibine Felipe Melo yardım etti . Juventus’lu yıldız , 53 . dakikada Sneijder’in ortasını kendi kalesine gönderip takımına ilk darbeyi vururken , 73 . dakikada da Robben’i önce tekme ile yere indirdi ardından üstüne basarak direkt kırmızı kart gördü . 2006’da Parreira’nın yerine görevine başlayan Teknik Direktör Dunga da maç sonu “Bu işe başladığımda , 4 yıl süreceğini biliyordum . Hollanda yenilgisini beklemiyordum . Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum” diyerek koltuğunu bırakacağını duyurdu . . .

Portakal , 12 yıl sonra yarı finalist

Kupanın en büyük favorisi Brezilya’yı saf dışı bırakan Hollanda , 1998’den sonra ilk kez yarı finale çıkma başarısı gösterdi . Portakallar’ın bu başarısının aksine Brezilya da 2006’da olduğu gibi yine çeyrek finalde elendi . 98’de Fransa’ya 1-0 elenen Brezilya , yine bir Avrupa ülkesine diş geçiremedi .



Star Gazete