Brezilya'nın ekseni kaydı - Afrika2010

Hollanda, Dünya Kupası’nın bir numaralı favorisini nakavt etti



Hollanda, Dünya Kupası’nın bir numaralı favorisini nakavt etti

Sambacılar, 10. dakikada Robinho’nun golü ile öne geçti. Melo kendi kalesine gol atınca şaha kalkan Portakallar, Sneijder ile galibiyeti buldu ve yarı final biletini kaptı

Dünya Kupası’nda ilk çeyrek final maçına Hollanda daha atak bir görüntüyle başlasa da golü atan Brezilya oldu. 8’de Robinho’nun golü ofsayt nedeniyle verilmedi. 10’da Melo’nun pasına hareketlenen Robinho, güzel bir vuruşla Brezilya’yı 1-0 öne geçirdi. 31’de Kaka’nın mükemmel plasesinde kaleci Stekelenburg topu zorlukla kornere çeldi. 2. yarıya Hollanda etkili başladı. 53’te Snejider ortaladı, Melo’nun kafasından seken top kendi ağlarına gidince Portakallar beraberliği yakaladı: 1-1. 68’de Robben’in kullandığı köşe vuruşunda Kuyt topu ön direkte aşırdı, Sneijder güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 2-1. Melo’nun atılmasına rağmen Sambacılar baskı kurdu ama elenmekten kurtulamadı.

Birbirimiz için savaştık

Futbolu ve attığı golle Hollanda’ya hayat veren Wesley Sneijder, devre arasında soyunma odasında yaptıkları takım konuşmasının, galibiyetin anahtarı olduğunu söyledi. İnter’li yıldız, “Takım olarak ‘Hadi, sahada her şeyimizi verelim. Birbirimiz için savaşalım’ dedik. Savaştık ve kazandık. Hollanda futbol tarihini değiştirme adına, finale yükselip kupayı kaldırmak en büyük hedefimiz” açıklamasını yaptı. Sneijder’in İnter’den takım arkadaşı olan; Brezilya’nın kalecisi Julio Cesar ise “Kimsenin beklemediği bir sonuç aldık. Ama bu yenilgi, dünyanın sonu değil” şeklinde konuştu. Öte yandan, dünkü maçta sarı kart görüp cezalı duruma düşen Van der Wiel ve De Jong, yarı finalde forma giyemeyecek. 

Felipe Melo yaktı Dunga bıraktı!

Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’na havlu atan Brezilya içten yıkılırken, Teknik Direktör Dunga da koltuğuna veda etti. Hollanda karşısında Robinho ile öne geçen Brezilya, 2. yarıda adeta dururken, çoşan rakibine Felipe Melo yardım etti. Juventus’lu yıldız, 53. dakikada Sneijder’in ortasını kendi kalesine gönderip takımına ilk darbeyi vururken, 73. dakikada da Robben’i önce tekme ile yere indirdi ardından üstüne basarak direkt kırmızı kart gördü. 2006’da Parreira’nın yerine görevine başlayan Teknik Direktör Dunga da maç sonu “Bu işe başladığımda, 4 yıl süreceğini biliyordum. Hollanda yenilgisini beklemiyordum. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum” diyerek koltuğunu bırakacağını duyurdu... 

Portakal, 12 yıl sonra yarı finalist

Kupanın en büyük favorisi Brezilya’yı saf dışı bırakan Hollanda, 1998’den sonra ilk kez yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Portakallar’ın bu başarısının aksine Brezilya da 2006’da olduğu gibi yine çeyrek finalde elendi. 98’de Fransa’ya 1-0 elenen Brezilya, yine bir Avrupa ülkesine diş geçiremedi.

 

Star Gazete