Bbp Genel Başkanı Yalçın Topçu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas'ın Suşehri ilçesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan aile çay bahçesi ve şehitler anıtının açılışına katıldı.

  İlçede birincisi yapılan Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali ' ne katılmak için karayolu ile Suşehri ' nde gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve bazı parti yöneticileri , Suşehri-Sivas Karayolu Geminbeli yol ayrımında İlçe Başkanı Nuh Genç ve partililer tarafından karşılandı . Topçu , eski sebze pazar alanında Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından karşılandı . ' Türkiye ' m ' adlı parçayı çalan Sivas Belediyesi Mehteran Takımı ' ndan bir kişinin göğsünden çıkardığı Türk bayrağı , Genel Başkan Yalçın
Topçu ' ya hediye edildi .
Türk ' ü , Türkmen ' i , Alevi ' si , Sünni ' si , başı açığı , başı kapalısı ile herkesin al bayrağın altında duracağını söyleyen Topçu , tam bağımsız güçlü bir Türkiye oluşturulacağını belirtti . Topçu , " Yazıcıoğlu ' nun arkadaşları , emanet aldıkları her yerde , bu birlik ve beraberliği tesis ettiriyor . Her yerde milleti topyekun kucaklayarak milletin meselelerini tek tek çözüyorlar . Şehr-i Su Festivali ; bilindiği gibi su hayattır . Kültür ve sanat da bunun can damarlarıdır . Suyu , kültür ve sanatla birleştirerek böyle
bir festivali başlatmak inşallah hem Suşehri ' mizin tanınmasına hem de gelecekte hakkınız olan il olmanıza vesile olur . Bunun da başlangıcını bizlerin yapması gurur vesilesi olur . İnşallah bu festivaller büyüyecek , Suşehri de inşallah ileride il olacaktır " dedi .
Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ' nun isminin yaşatılması için emek sarf edenlere teşekkürlerini ileten Topçu , " Merhum Genel Başkan ' ımıza ileride referans olacak bu ad vermeler ; Türkiye ' nin dört bir yanında , Adriyatik ' ten Çin Seddi ' ne kadar , Kosova ' da , Bosna Hersek ' te , Makedonya ' da da yapılıyor . Ben bu anlamda , Belediye Başkanımız Sedat Sel ' in şahsında belediye meclis üyelerine ve tabii ki onlara bu görevi veren kıymetli Suşehrili hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyor , önlerinde saygı ile
eğiliyorum " diye konuştu .
Programda konuşan Sivas Valisi Ali Kolat , Suşehri ' nin geçmişiyle kavşak noktasında önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek , " İlçemiz , ciddi manada izler bırakan bir yerdir . Etrafındaki ilçelerin merkezi konumunda , dışarıdaki ve içerideki insanıyla Türkiye ' nin mozaiğini oluşturan bir ilçedir . İlçemiz kaymakamıyla belediye başkanıyla temayül etmiş bir ilçedir . Ben bu iki dost insanın çalışmalarıyla sık sık karşılaşıyorum . Birlikte kafa kafaya vererek ortaya somut bir şey koyup karşıma bir projeyle geliyorlar .
Bakıyorum ki güzel çalışmaların peşindeler . Festivaller büyük fedakarlık ve cefakarlık ister . Böyle bir festivali düşünmüş oldukları için kendilerini tebrik ediyorum . Suşehrililerle bu akşam birlikte olduğum için mutluyum " şeklinde konuştu .
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir , Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel , festivallerin birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyledi .
Daha sonra Sivas Valisi Kolat , BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindekiler , Cumhuriyet Meydanı ' nda Merhum Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan aile çay bahçesi ve şehitler anıtının açılışını yaptı .