Yaralı turistler taburcu edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde mürettebatıyla birlikte içerisinde 23 kişi bulunan ve Mavi Tur'a çıktığı sırada henüz belirlenemeyen bir sebepten başlayan

Muğla'nın Fethiye ilçesinde mürettebatıyla birlikte içerisinde 23 kişi bulunan ve Mavi Tur'a çıktığı sırada henüz belirlenemeyen bir sebepten başlayan yangın sonrasında batan tekneden kurtarılan 3 yaralı taburcu edildi.

Alesta Yatçılık'a ait kaptanlığını Sait Akıncı'nın yaptığı "Kayhan9" isimli Mavi Tur teknesinde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Fethiye'nin Göcek beldesi açıklarında Nar Adası civarında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek, içerisinde İspanyol ve Portekiz uyruklu 18 yolcusu ve 5 mürettebatı bulunan 36 metrelik ahşap teknenin batmasına neden oldu. Batan teknede bulunan 22 kişi çevredeki teknelerin ve sahil güvenlik ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı. 80 yaşındaki İspanyol Talama Galves Petersen isimli kadın kayboldu. Kaybolan yaşlı kadını arama çalışmaları devam ediyor.

Sahil Güvenlik teknesiyle Fethiye'ye getirilen ve vücutlarında yanıklar bulunan 3 turist ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Portekizli Balone Froza (42), Enes Froza (16) ve İspanyol uyruklu Maria Galvez'in (47) ikinci derecede yanıkları olduğu belirtildi. Yaralı turistler gece tedavilerinin ardından taburcu edildi.

YOLCULARIN PASAPORT İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Öte yandan yanan teknede bulunan İspanyol ve Portekiz'li turistlerin bugün ülkelerine gönderileceği açıklandı. Turistlerin ülkelerine gönderilmesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Alesta Yatçılık sahibi Hikmet Selçuk, yolcuların bütün eşyalarının tekneyle birlikte yandığı için pasaport işlemlerinin devam ettiğini aktardı. Kaybolan turistle ilgili arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Selçuk, yangının teknenin ön kamarasında elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini dile getirdi.