Usta kadınlar sertifikalarını aldı

Diyarbakır Sur Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın birlikte düzenlediği biçki dikiş, makine nakışları ve aşçılık kurslarına katıl

Diyarbakır Sur Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın birlikte düzenlediği biçki dikiş, makine nakışları ve aşçılık kurslarına katılan kadınlara sertifikaları verildi.

'Kadın Destek Merkezi Projesi' kapsamında açılan kursa katılan 47 kadın, serifikalarını Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç, Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan ve Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ'ın elinden aldı. Kadınlara, çeşitli kursların yanı sıra psikolojik destek de verdiklerini belirten Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, "Kadınlarımızın hem el sanatlarını geliştirmek hem de kendi aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak istiyoruz.. Şimdiye kadar 180 kadına psikolojik destek verdik." dedi.

Kadınlara ve çocuklara yönelik yapılan her türlü projenin destekçisi olacaklarını belirten Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, "Kadınlara ve çocuklarımıza yönelik yapılan çalışmalar güzel ve yerindedir. Sertifika alan 47 kursiyerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç ise kadınlara yapılan her türlü yatırımın, topluma katmerli olarak geri döneceğini vurguladı. Kılıç, "Toplumun gelişmesinde ve ileri gitmesinde kadınların rolü büyüktür. Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için kadınlarımıza yapılan her türlü katkı çok önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.