Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Son günlerde birçok kişinin cep telefonlarına "Pepsi'den para kazandıklarını, bu parayı alabilmek için verdikleri hesaba para yatırmaları" yolunda mesajlar geliyor

Son günlerde birçok kişinin cep telefonlarına "Pepsi'den para kazandıklarını, bu parayı alabilmek için verdikleri hesaba para yatırmaları" yolunda mesajlar geliyor. Vatandaşlar, bu tür dolandırıcılıklara karşı duyarlı olunmasını istedi. Adanalı işadamı Şükrü Kulak, kendisine ait cep telefonuna iki kez mesaj çekilerek bir bankada açılan hesaba para yatırması halinde 10 bin lira para ödülünün verileceğinin bildirildiğini söyledi.
Şükrü Kulak, kendisine ait cep telefonuna, "Değerli abonemiz, Seda Sayan'ın Pepsi Yaşatır Seni Ramazana Özel Kampanyasında 100 bin ve 10 bin lira ödül ikramiyesinde hattınız bin 500 hat arasında hattınız dokuzuncu çıktı. 10 bin lira ödül ikramiyesi kazanmıştır. Pepsi Bilgi ve İşlem İçin Merkezi 0531 472 324 33 Pepsi Danışma Hattı'nı arayın" şeklinde mesaj geldiğini belirtti. Bu mesajın iki defa geldiğini anlatan Kulak, şöyle konuştu: "Mesajın gönderildiği 0532 263 59 97 nolu cep telefonunu aradım. Mesaja
düşmektedir. Daha sonra Pepsi şirketini aradım. Bana, bunların dolandırıcılık şebekesi olduğunu ve haklarında 2009/43561 dosya nosu ile İstanbul Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve bugüne kadar bir sonuç alınamadığını söylediler."
Şükrü Kulak, kendisi gibi birçok vatandaşa da aynı şekilde mesajlar geldiğini belirterek, vatandaşların bu konuda uyanık olmasını, kendisinin suç duyurusunda bulunacağını ve vatandaşların da Cumhuriyet savcılıklarına dilekçe vererek suç duyurusunda bulunmalarını istedi.