Siyasi partiler yemekte buluştu

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ilçedeki siyasi partilerin temsilcilerini ve yönetim kurulu üyelerini bir yemekte buluşturdu.

Belediye

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ilçedeki siyasi partilerin temsilcilerini ve yönetim kurulu üyelerini bir yemekte buluşturdu.

Belediyenin ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Seçkin Turan, CHP Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Galip Mamal, Saadet Partisi Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Cengiz Ertekin, Demokrat Parti Eyüp İlçe Teşkilat Başkanı Muzaffer Polat ve siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, yemekte, 1.5 yıllık icraatlarından kısaca bahsederek yeni büyük vizyon projelerini anlattı. Başkan'ın Yeşilpınar Taşocakları bölgesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yapılması planlanan dev eğlence merkezi-park projesi büyük ilgi gördü. Başkan İsmail Kavuncu, bu büyük vizyon projesinin bölgedeki istihdamın artırılması, işsizlik sorununun çözümünde de önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Haliç kıyısına büyük kültür merkezi / nikah sarayı projesinin ise ihale aşamasında olduğunu vurgulayan Başkan Kavuncu, "Çırçır'da bir ilköğretim okulu yapılması için de hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah yakında temeli atıp bir sonraki öğretim yılına yetiştireceğiz" dedi.

Eyüp Sultan Camii'nin önündeki Fahri Korutürk Caddesi'nde yenileme çalışmalarının son hızla devam ettiğini kaydeden Başkan şunları söyledi: "Başta esnaflarımız olmak üzere tüm halkımıza sabır ve özverileri için çok teşekkür ediyorum. Ramazan'a kadar büyük bir bölümünü bitirmiş olacağız. Bayram sonrası Eyüp Sultan Camii'nin önündeki zemin taşlarının yenilenmesi çalışmaları da yapılacak. Ebu Eyyüb El Ensari Hazretleri'nin mekanı Eyüp Sultan ve çevresini, layık olduğu muhteşem görüntüye kavuşturacağız. Biz gerekli tüm çabaları gösterip, ilçemize gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacak bir konuma getirmeye çalışıyoruz. Eyüp Sultan Üçgen Ada bölgesinde yaptığımız restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Tarihi dokuyu koruyarak sokak sağlıklaştırma işlemlerini gerçekleştirdik. Eyüp'ümüzün bu bölgesi gerçekten çok güzel oldu. İnşallah bütün Eyüp'ün tüm tarihi sokaklarına aynı çalışmaları yapacağız"

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da yaptığı konuşmada, "Eyüp'te yaşamanın, Eyüplü olmanın bir ayrıcalık olduğunu, bu önemli sıfata layık olabilmek için gerekli özverilerde bulunmak gerektiğini" söyledi.

Yemek sonrası siyasi partilerin temsilcileri, ilçenin sorunları ve yapılacak projelerle ilgili Başkan'a sorular yönelttiler.