Samsat İlçesi Sodes Dopingi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan beraberinde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ile birlikte Samsat İlçesine giderek, SODES kapsamında gerçekleştirilen hizmetlerin açılışını yaptı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan beraberinde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ile birlikte Samsat İlçesine giderek, SODES kapsamında gerçekleştirilen hizmetlerin açılışını yaptı.
Vali Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet ilk olarak Kaymakamlık Konferans Salonunda Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz'den ilçede yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bir brifing aldı. Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz yaptığı sunumda Samsat ilçesinde görev yaptığı iki yıllık süre zarfında yapılan çalışmaları anlattı.
Kaymakam Dilsiz, İl Özel İdaresi bütçesi ve KÖYDES'ten ayrılan kaynaklarla ilçede asfaltsız köy yolu bırakmadıklarını, ikinci kat asfaltlarını da hemen hemen tamamladıklarını belirterek, Samsat ilçesinde içme suyu tesisi bulunmayan hiçbir köy kalmadığını, bütün köylerin içme suyu depolarını onarımdan geçirerek, anti bakteriyel fayanslarla kapattıklarını ve baraj suyu kullanan köylerin depolarına otomatik klorlama makinesi taktırdıklarını ifade etti.
SODES ve GAP Havza Projelerinin Samsat ilçesinde bir değişim rüzgarı estirdiğini belirten Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, "SODES kapsamında bu yıl dört proje gerçekleştirildi ve iki alanda dış mekan spor aletleri yerleştirildi. Bu tesislerimizde kadın-erkek , genç-yaşlı demeden bir çok vatandaşımız spor yapmakta bir araya gelerek kaynaşmakta ve kötü alışkanlıklardan uzak temiz bir ortamda zamanını daha iyi değerlendirmektedir" dedi.
Kaymakamlık konferans salonundaki programda ayrıca, Fen Lisesini kazanan bir kız öğrenciye Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından bir dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Kaymakamlık Konferans salonundaki sunudan sonra Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet SODES Projeleri kapsamında yapımı tamamlanan bir adet kütüphane, bir adet semt spor sahası, ile iki adet fıtness spor aletleri parkının açılışını gerçekleştirdi.
DPT Müsteşarlığının SODES projesi tarafından kabule edilerek yapımına başlanan Okullara Bilgi ve Kültür Dopingi Projesi ile Samsat ilçesinde 7 okula kütüphane kurulduğunu belirten Vali Ramazan Sodan, "Bu proje kapsamında 7 okulumuza 3 bin 500 kitap alınmıştır. Lise, lise pansiyonu ve 7 müstakil ilköğretim okuluna klima, bilgisayar, projeksiyon, kitaplık, kitap alımı yapılarak, böylelikle öğrencilerin okuma alışkanlıkları kazanmaları, boş zamanlarını değerlendirme ve araştırma yapmaları gibi yeteneklerini
geliştirmeleri hedeflenmiştir" dedi.
Son olarak, SODES Projesi kapsamında semt sahası ile çok amaçlı parkların açılışını da yapan Vali Ramazan Sodan, burada yaptığı konuşmada, SODES Projesi kapsamında Samsat ilçesine iki yere çok amaçlı park yapıldığını belirterek, "Bu parklara insanların spor yapabilmeleri için fıtness aletleri konmuş, Samsat halkının rahat bir nefes alması sağlanmıştır. Projemiz bireylerin dinlenmesine, spor yapmasına ve sağlıklı yaşamasına olanak sağlamıştır" diye konuştu.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Samsat ilçesinde SODES Projeleri kapsamında çok amaçlı parkın açılışını yaptıktan sonra Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile birlikte park içindeki fıtness spor aletleri ile spor yaptı.
(AHM-Y)