Rüyamda arkadaşlarımın şehit oluşunu görüyorum

Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'un, Gediktepe ziyareti sırasında yaptığı duygusal konuşma ile milyonları ağlatan Gazi Necati Yurt, saatler süren çatışmayı o çatışmayı anlatı.

Rüyamda arkadaşlarımın şehit oluşunu görüyorum
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Gediktepe mevkiinde teröristlerin düzenlediği ve 10 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırının ardından çatışmada yaralanan gaziler terhis olmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta terhis olan Adanalı Necati Yurt, yaşadıklarını anlattı. Saldırıda başından yaralanan ve Erdoğan’ın, “Bundan sonra askerliğine nerede devam etmek istersin?” sorusuna “Arkadaşlarımın şehit olduğu Gediktepe’de askerliğe devam etmek istiyorum” diye cevap vererek duygulandıran Yurt, “Yoğun atış altında sabaha kadar çatıştık. 2 arkadaşım yanımda şehit oldu. Terhis olduğumdan beri her akşam rüyamda arkadaşlarımın şehit oluşunu görüyorum” dedi.

19 Haziran’da teröristlerin hain saldırısında 10 arkadaşını şehit veren ve kalan 28 gününü de aynı yerde tamamlayan gazi Necati Yurt, bir hafta önce terhis olup Adana’daki baba evine geldi. Çatışma sırasında kafasına şarapnel parçası saplanan Yurt, dehşet dolu saatleri şöyle anlattı:

KAFAMIZI KALDIRAMADIK’

“Tekeli taburunun üst bölgesine operasyona gidiyorduk. 110-120 kişi olarak taburdan çıktığımızda 5 saat gibi bir yürüyüşten sonra Gediktepe mevkiine ulaşıyorduk. Burada mevzilenip sınırımızı koruyor, yaklaşık 10-15 gün kalıyorduk. Tabura inip 3-5 gün dinlenip yeniden üst bölgesine gidiyorduk. Saldırıdan önce devreler olarak faaliyetimiz vardı. Kurban kestik, mevlit okuttuk. Ardından yine yaklaşık 5 saatlik yürüyüşle Gediktepe’ye çıktık. Saat 22.00’de termal kameralarda bir kişilik görüntü vardı. Saat 23.00-23.30 gibi bu kez görüntü 5 kişi oldu. Saat 01.00-01.30 gibi teröristler Biksi ve roketlerle saldırıya başladılar. Mevzide 5 kişiydik. Mevzimiz saldırıya müsait olduğundan yoğun ateş altında kaldık. Başımızı bile kaldıramıyorduk. İlk atışta yanımdaki arkadaşlarım Süleyman ile Ramazan şehit oldular. Süleyman yaralıyken yaşatmak için turnike yaptım ancak başaramadım.
 
Saat 04.00’te Kobra helikopterler geldi. Teröristler kaçmaya başladı. Saat 07.00-08.00’e kadar atışlar devam etti. Ben de başıma saplanan şarapnel parçasıyla yaralanmıştım. Yaralı olan takım komutanı üsteğmeni helikoptere bindirdim, sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanede kolumda serumlaydım.” Kafasındaki şarapnel parçasının kendisini çok rahatsız ettiğini ifade eden Yurt, hâlâ askerdeyken çıktıkları operasyonların etkisinden kurtulamadığını belirtti. Yurt, “Terhis oldum ama, arkadaşlarımı devamlı telefonla arayıp görüşüyorum” dedi.

“DEVLET HATIRLAMADI”


Terhis olmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen evine hiçbir devlet görevlisinin gelmediğini belirten Yurt, “Terhis olurken büyük ümitler taşıyordum. Devletim bana sahip çıkacak sanıyordum. ‘Beni yalnız bırakmazlar, her derdime çare olurlar’ diye düşünüyordum. Ama yanılmışım. Bir hafta oldu terhis olalı. Devlet büyüklerimizden ‘Geçmiş olsun’ ya da ‘Bu çocuk ne yapıyor, ne durumda’ diye sormak için ne gelen var ne giden. İşte insanı en çok üzen de bu. Kendimi ‘Askerliğin bitti, artık seninle işimiz yok’ gibi bir kenara atılmış hissediyorum. Üzgünüm. Yaralı halimle ne yapacağım bilmiyorum. En azından devletimizin yaşamımı sürdürmem için bana herhangi bir devlet dairesinde iş vermesini isterim. Alın terimle çalışıp yuva kurmak istiyorum, bir kenara atılmak istemiyorum” diye konuştu.

‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’

Saldırıda yaralanan askerlerden Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ’u, “Arkadaşlarımın şehit olduğu yerde dikili taş olayım, beni yine oraya gönderin” diyerek duygulandıran Volkan Demir ise henüz terhis olmadı. Demir’in Gaziantep’te yaşayan babası Fevzi Demir (56), oğluyla her gün telefonla görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Oğlunun, askerliğinin bitmesine 54 gün kala çıkan çatışmada yaralandığını belirten Demir, “Başbakan Erdoğan ve Başbuğ’un ziyaretinde Volkan bölgede gözünü kırpmadan yeniden görev almaya hazır olduğunu söyleyince çok büyük gurur yaşadık. Çatışmada yaralanan ve tedavisi biten bazı arkadaşları memleketlerine gönderilmiş. Ancak Volkan henüz gelmedi. Komutanı, Volkan’ın gönderilmediğini, bunun yanı sıra çatışmayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve ifadesine başvurulacağını, gazilik prosedürlerinin yerine getirilmesi için birliğinde tutulduğunu belirtti. Kısmet olursa 14 gün sonra kavuşacağız” dedi.

“TÜRK KÜRT OLAYI DEĞİL”

Demir, “Bu olayların Türk ile Kürt ile ilgisi yok. Ölenler bu ülkenin insanları. Bu kan niye akıyor yıllardır? Bunlar olmaması gereken şeyler. Buna bir anlam veremiyorum. Kalkarsın bir ülkeyle savaşırsın ve savaştığını bilirsin. Ama kardeşi kardeşe düşürmenin bir anlamı yok ki! Vicdanı olan kimse; benim gibi bir insanın evladına kurşun sıkar mı?” diye konuştu.