Orman Müzesi Gibi Makam Odası

Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, kendi dizayn ettiği makam odasında yabani hayvanlardan akvaryum balıklarına, çeşitli bitki ve maden çeşitlerinden fosillere kadar çok sayıda türü sergiliyor.

Ormandaki havayı, ruhu, dokuyu ve kokuyu konuklarına teneffüs ettirmek adına makam odasını orman müzesi gibi dizayn ettiğini belirten Ömer Naci Kaya, "Kutsal mesleğimizin iştigal ettiği alanlarda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına düşünceyle böyle bir oda dizayn ettik. Ormanın meşrece dediğimiz bir parçasını lokal bağlamda getirip odanın içerisine kurmaya çalıştık. Otsu floradan ağaç grupları, onunla beraber fauna dediğimiz yabani hayvanlar ve onların kesitlerini, iştigal alanımız içerisindeki maden
taşlarını topladık. Zararlı ve faydalı böceklerin panolarını oluşturduk. Elimizdeki yaklaşık 23 milyon yıl öncesine dayanan fosilleri sergiledik" diye konuştu.
"Bu odanın ciddiyetini hem meslektaşlarıma hem de diğer insanlara örnek olabilecek bir şekilde dizayn ederken, cebimizden çıkan hemen hemen bir kuruş para yok diyebilirim. Kendi imkanlarımızla, taşımızla, toprağımızla, odunumuzla bu havayı vurgulamaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum" diyen Kaya, kendinden önce müdürlük yapan meslek büyüklerine duyduğu saygıyı ise oluşturduğu meslek ağacı ile gözler önüne serdi.
(MÇ-DY-CC-Y)