Mhp'den, Aydın Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne Ziyaret

Referandum çalışmaları kapsamında Aydın'a gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve beraberindeki MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Aydın İl Başkanı Hasan Muti ve partililerle Aydın Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti

Mhp'den, Aydın Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne Ziyaret
Referandum çalışmaları kapsamında Aydın'a gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve beraberindeki MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Aydın İl Başkanı Hasan Muti ve partililerle Aydın Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit kendilerine ziyarete gelen heyeti karşılarken, çok sayıda esnaf ve sanatkar da ziyarette yerini aldı. Ziyarette, esnaf ve sanatkarlar, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'dan referandumda oylanacak anayasa maddelerinin halka daha iyi anlatılması gerektiğini, oylanacak bir çok maddeyi bilmediklerini belirttiler.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise, Hulisi Akşit'ten 1 Ağustos'ta MHP'nin yapacağı mitingin, Malazgirt Meydanı'ndan İstasyon Meydanı'na alınması isteğini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a iletmesini istedi.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hulisi Akşit, kendilerini ziyarete gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve beraberindekilere teşekkür etti. Referandum süreci ile ilgili konuşan Akşit, Aydın'ın sağ görüşe yatkın bir yapıya sahip olduğunu, siyasette her zaman önemli bir il olduğunu belirterek; "Aydın demokratlığıyla ünlü bir şehir. Aydın'dan 'hayır' oyu çıkacağına inanıyorum" dedi. Akşit, geçmiş yıllara göre esnaf ve sanatkarın zor durumda olduğunu kaydetti. Bazı meslek gruplarının yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Akşit, "Eskiden bakkal, tuhafiyeci, ayakkabıcı gibi meslek grupları halkın dostuydu. Ben bile çocukken harçlıksız kaldığımda mahalle bakkalından harçlığımı borç olarak alabiliyordum. Ancak şimdi mahalle bakkalları ve bazı meslek grupları yok oldu. Onların yerini büyük alışveriş merkezleri aldı" şeklinde konuştu.
Türkiye'deki üniversite mezunlarının dörtte birinin işsiz olduğunu kaydeden Akşit, mesleki eğitimin geliştirilmesi gerektiğini savunarak, "Eskisi gibi çırak ve usta yetişmiyor. Çalıştıracak nitelikli iş gücü çok azaldı. Terör ve hırsızlık eğitimsizliğin ortaya çıkardığı olgular" dedi. İşyeri açmanın çok zorlaştığını belirten Akşit, "Esnaf ve sanatkarımız bir dükkan açmaya kalktığında resmen anası ağlıyor" ifadelerine yer verdi.
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptığı konuşmada esnafın, sanatkarın, çiftçinin durumunu iyi görmediklerini, artık vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirtti. Vural, hükümetin dezenflasyonist politika izlediğini kaydederek, "Satın alma gücü olmayan çarpık ekonomi yapısında esnaf ve sanatkarımız borçlandırılıyor. Vatandaşımızın ve esnafımızın kredi kartları dolu, icra ve hacizler arttı" dedi. Bankaların kar oranlarının yükseldiğini belirten Vural, "Bankalar kredi ve kredi kartları ile para kazanıyor. Bugün vatandaşımızın kazandığı aylık maaşının yüzde 40'ı kredi kartlarına gidiyor. Esnaf ve sanatkarımız bankalara mecbur bırakılıyor. Çekler ve senetler karşılığını bulamıyor. Toplumun her kesimi ekonomik sıkıntı içinde. Ancak şu bir gerçek, esnafımız nezleyse, vatandaş zatüre olmuş demektir" dedi.
Akşit'in sözünü ettiği alışveriş merkezleri konusuna da değinen Vural, "Dünyanın her yerinde, ülkelerin yasalarına göre büyük alışveriş merkezleri şehir merkezinden belli bir mesafe uzaklıkta olmak zorunda. Ancak Türkiye'de böyle bir yasa yok ve alışveriş merkezleri nedense şehir merkezlerinde. Bu da esnafımızı büyük sıkıntıya sokuyor" dedi. Alışveriş Merkezleri'nin sattığı perakende ürünlerin yüzde 60-70 oranda yabancı ürünler olduğunu belirten Vural, "Türk milleti olarak kazandığımız parayı, yabancılara gönderiyoruz" dedi.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 1 Ağustos'ta MHP'nin yapacağı Aydın mitinginin Malazgirt Meydanı'na alındığını, kendilerinin mitingi İstasyon Meydanı'nda yapmak istediğini belirterek; "MHP Aydın'da 148 bin oy almış bir parti. Aydın'dan 3 milletvekili çıkardık. Hulisi Akşit olarak siz ikili ilişkileri kuvvetli olan bir kişisiniz. Sayın Valimize bizim bu isteğimizi iletirseniz seviniriz" diyerek Akşit'e bu isteklerini belirtmesi için ricada bulundu. Hulisi Akşit de bu isteklerini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a ileteceklerini belirterek; "Oda başkanlarımızın hepsinin ayrı ayrı siyasi görüşü var. Ancak hiçbir zaman particilik yapmıyoruz. Siyasi partilerin mitingleri her zaman İstasyon Meydanı'nda yapılırdı. Valimizin bu uygulamasını yanlış buluyorum. Bu konuyu kendisine ileteceğim" dedi.