Fenerbahçe 2 - Young Boys 2

İsviçre ekibi Fener kalesinde cirit attı, Kazım kızardı. Sarı lacivertliler, Emre ve Stoch'un golleriyle deplasmanda istediğini almayı başarsa da performansıyla ilerisi için güven vermedi.

Fenerbahçe 2 - Young Boys 2
İsviçre ekibi Fener kalesinde cirit attı, Kazım kızardı. Sarı lacivertliler, Emre ve Stoch’un golleriyle deplasmanda istediğini almayı başarsa da performansıyla ilerisi için güven vermedi.

Rakibin 3 şutu çerçeveden döndü; F.Bahçe önünde 6’yı, 7’yi bulabilecek olan Young Boys 2’de kaldı

İsviçre ekibi 10’larca pozisyondan 1 gol, 1 penaltı çıkardı.. Rakibe inanılmaz boş alanlar veren Kanarya’da ‘pekiyi’yi Stoch’un füzesi ve kaleci Volkan’ın kurtarışları aldı.

DEĞİŞİMLER sıkıntılıdır, sancılı olur. Tamam.. Eksikler de çok, ona da ‘okey.’ Ama F.Bahçe’nin sahadaki görüntüsünü anlatmak gerçekten zor. Öyle ki ben bunu, suni çime yordum! Hani ‘Yerler plastik diye, kendini halı sahada mı zannettiler’ dedim, durdum. Çünkü bu kadar boş alanları inanın biz kıç kadar halı sahada bile vermiyoruz. Ama değişim! Adı üstünde, değişecek!

İLK dakikada Volkan’ın ayağıyla çıkardığı, 2’de Doubai’nin 6 pastan bomboş kafa vuruşu (Genel izleyici Bekir) ince bir titreme getirdi bünyeye. Kalkıp baktık, cam falan mı açık diye.. Yok! Baya kanımız çekilmeye başlamış.

İNANILMAZDI

SONRA Gökhan Ünal’ın 5’teki asisti, Emre’nin dokunuşla ağlarda görünce topu ‘Yırttık’ diye geçirdik aklımızdan. Fakat, Boys gümbür gümbür.. Ve su yolunu buluyor, orta alandan deli gibi geliyorlar. 18’de soldan gelen ortaya dokunuyor Dudar, işte korktuğumuz tam başımızda. 30’da önce direk, sonra boş kaleye auta atan Luliç koruyor bizi.

ARDINDAN toparlanıyor F.Bahçe.. Hatta 42’de Cristian, topun üstünden enfes atlayışıyla Gökhan Ünal’ın pasını mutasyonla asite çeviriyor. Vuran isim de 25 metrede ayağını mükemmel hazırlayan Stoch.. Direkten ağları buluyor top. Not düşelim, transfer ‘budur!’

GOL sevinci bitmeden Colin Kazım atılıyor. Çok da yabancı bir sahne değil, tepki bile vermiyor sarı-lacivertliler. İlk sarı kart, saçmalık ötesi. Kabul.. Ama sapsarı ortada gezerken rakibin kullanacağı topu havaya atmak ne demek??? Cevap: Yakantop!

İKİNCİ yarı çok daha kötü görüntü. 52’de Sutter’in direğe takılan şutu, 58’de Santos’un attığı dirsek kırılma anı. Ne gol çıktı ne kırmızı. 78’de yine direk. Bu kez Degen.. Dönenin boş kaleden Bekir çıkarıyor kafayla. 80’de 6 pastan 2-3 gol kaçıran Young Boys, 88’de Selçuk’un ‘dengesiz’ hareketiyle penaltıyı kapınca golü bulabildi.. Gerçekten penaltıdan daha kolay pozisyonları gol yapamadıkları için, inanmadık içeri gireceğine topun. Ama girdi..

2-2 bitmesi bile mucizeydi mücadelenin.. Penaltıdan sonra Volkan bir top çıkardı, olacak iş değil.. O moralle, o yorgunlukla köşeden öyle top çıkmaz!..

AYKUT Kocaman’ın işi zor.. Çünkü öğretilecek bir durum yok, ‘öğrenecek’ adam lazım.. Görüyoruz ki ne Colin Kazım’da, ne de Önder Turacı’da farklılık yok. Ama çok güçlüler.. 2 kişi 9 arkadaşını sağlam bozuyor.. Başarılı oldukları tek konu bu herhalde..

BOYS 38, F.BAHÇE 4 SUT ATTI

Kanarya, 10 kişi oynadığı 2. yarıda kaleye tek şut atmazken rakip, tam 24 kez şansını denedi. F.Bahçe’nin kaleyi bulan 2 şutu da filelerle buluştu

F.BAHÇE’NİN İsviçre’de ecel terleri döktüğü karşılaşmada Aykut Kocaman’ın da söylediği gibi futbol şansı sarı-lacivertilerin yanındaydı.. Young Boys toplam 38 şut çektiği karşılaşmada sadece 2 gol üretirken, 3 topu da direkten döndü. F.Bahçe ise 4 şutta 2 isabet bulurken, bunlarda da golleri bulmayı başardı. Kanatları da kullanmakta sıkıntı çeken temsilcimiz 90 dakika boyunca sadece 2 orta demesinde bulundu ve savunmaya takıldı.

ÖTE yandan F.Bahçe, Kazım’ın atılmasıyla 10 kişi oynadığı ikinci yarıda kaleye tek bir şut bile atamadı.. Buna karşı İsviçre temsilcisi Young Boys, Volkan’ın korduğunu kaleyi 24 kez yokladı.

Volkan ‘Sağa atla’ çağrısını duymadı

F.BAHÇE’N‹N yediği penaltı golüne, iletişim kopukluğu neden oldu. 88’deki penaltı atışı sırasında kaleci antrenörü Murat Öztürk, yedek kulübesinden ayağa fırlayıp, Volkan’a “Kendi sağına atla” diye bağırdı. Ama ne yazık ki sesini duyuramadı. Milli file bekçisi terse atladı ve kaçınılmaz beraberlik geldi.

‘FUTBOL ŞANSI’

RAKİBİMİZ baskısını biz eksik kaldıktan sonra iyice arttırdı. Futbol şansı da yanımızdaydı. 10 kişi, avantajlı bir şekilde dönüyoruz. İstanbul’daki maçın böyle geçmeyeceği aşikar. Kazım’ın kırmızı kartı için yoruma gerek yok. Bu yorumu biz içeride yapacağız. Sportif anlamda saçma sapan bir kırmızı karttı. Buna ne yapılabilir ki.. Y.Boys nitelikli ve organize bir takım. Rakibin iki resmi maçını izledik. Düşündüğümüze yakın oynadılar. Özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonra. Bu çok önemli. Skorda avantajlı durumdayken, eksik takımların yükü artar. Futbolun doğasında bu var. Böyle sık pozisyon verdiğimiz bir maçtan avantajlı dönmemiz çok iyi oldu.”