Devlet Bakanı Kavaf Balıkesir'de

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, halkın gerçek sosyal devletle ilk defa AK Parti iktidarında tanıştığını söyledi.

Bakan Kavaf, Balıkesir programı kapsamında Ayvalık Çocuk Yuvası'nı ve ardından Ayten-Burhan Erdayı Sevgi Evleri'ni gezdi. Öğrencilerin zeybek gösterisiyle karşılanan Kavaf, yurt ziyareti sonrası Karesi Toplantı Salonu'nda Vali Yılmaz Arslan ile görüştü. AK Parti Balıkesir milletvekilleri İsmail Özgün ve Ayşe Akbaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Kavaf, Balıkesir'e bakanlığına bağlı birimlerde incelemeler yapıp eksiklikleri tespit etmek için geldiğini söyledi. Vali Arslan, Bakan Kavaf'a
meşhur Yağcıbedir halısı ve Balıkesir kolonyası hediye etti.
Valilik ziyareti sonrası AK Parti il binasına geçen Kavaf, "İktidarımız döneminde yapılan hizmetleri bütün Türkiye çok iyi biliyor. Türkiye'de şu tam bir şantiye havası yaşanıyor, büyük yatırım hamleleri gerçekleşiyor. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Gelişmiş ülkeler listesindeki sıralamamızı hızla yükseltme gayreti içindeyiz. İnsanımızın hayat kalitesini ve standardını yükseltmek için yatırım programları ve sosyal politikalar yürütüyoruz" dedi.
Hizmet için iktidara talip olmuş bir partinin mensubu olduğunu ifade eden Kavaf, "Siyaset hizmet etme aracıdır. AK Parti çatısı altında bir araya gelmemizin temel felsefesi de bu. Kişisel birikimlerimizi ülkenin kaynaklarıyla birleştirerek, hükümetin organizasyonunda hizmete dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu.
Teşkilatın siyasi partinin bir omurgası olduğunu ifade eden Kavaf, "Teşkilat varsa, parti var. Teşkilat yoksa parti de yoktur" dedi. Uzun yıllar teşkilatlarda gönüllük esasına göre çalıştığının altını çizen Kavaf, şunları söyledi:
"Önce vatandaş olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz, sonra da ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği hususunda kendimizi sorumlu hissettiğimiz için bu hizmete talibiz. AK Parti'nin farkı burada. AK Parti'nin başarısı, ülkenin geleceğine dair sorumluluk hisseden insanların gönüllü olarak disiplinize olmayı başarmış olmasından kaynaklanıyor. İktidar ateşten gömlektir. Ne kadar iyi şeyler yaparsanız yapın, bir miktar yıpranırsınız. Biz 8 yıllık iktidarlığımıza rağmen çok şey yaptık, hala da yapmaya devam
ediyoruz. Vatandaşın arasındayız, dolayısı ile vatandaşa söyleyecek çok sözümüz var. Tabii bu başarılarda teşkilatlarımızın çok emeği var."
Kendisinin AK Parti'de 5 yıl kadın kollarının kurucu başkanlığı görevi yaptığını ifade eden Kavaf, "Siyaset, yaparak ve yaşayarak öğrenilen bir iş. Bunun da öğrenildiği yer teşkilattır. Siyasette teşkilatın tozunu yutmuş olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum" dedi.
Bakanlığının Balıkesir'de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Balıkesir'de bulunan yatılı kuruluşlarda 83 tane çocuk, 135 tane genç ve 197 tane yaşlıya hizmet verildiğini söyledi. Özel Ali Osman Demirtaş Yatılı Bakım Merkezi'nde 96 özürlü öğrenciye yardım yapıldığını ifade eden Kavaf, 292 çocuğun da maddi durumu iyi olmayan ailelerinin yanında desteklendiğini söyledi. 2009 yılından bu yana Balıkesir'de bir milyon 482 bin 352 lira ailesinin
yanında kalan çocuklar için destek verildiğini bildiren Kavaf, "Bunların yanı sıra özürlüye evinde bakım hizmetimiz var. Belli bir özürlülük derecesini aşmış olan özürlülerimize bir asgari ücret, bir rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Evde bakım hizmetinden bugüne kadar 3 bin özürlü vatandaşımız yaralandı. Balıkesir'de 2009 yılından bu yana özürlü yakınına bakan vatandaşlara 20 milyon 221 bin lira para ödedik. Bu da hükümetimizin insanımızı ayakta tutmak, onore etmek için takip ettiği sosyal
politikalarıdır. Sosyal devlet olma ilkesini ilk defa bizim iktidarımız döneminde bu hizmetlerle vatandaşımız fark etti" şeklinde konuştu.
Huzurevi, Müşerrref Yırcalı Çocuk Yuvası ve Fatma Aliye Kasaploğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret eden Kavaf, daha sonra Manisa'ya hareket etti.
(TS-MŞ-CC-Y)