Çorum'da Ramazan bir başka yaşanacak

Çorum'da Belediye tarafından kurulacak Ramazan Sokağı'nda birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Ramazan ayı boyunca İbrahim Sadri,

Çorum'da Belediye tarafından kurulacak Ramazan Sokağı'nda birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Ramazan ayı boyunca İbrahim Sadri, Uğur Işılak, Ertuğrul Ergişi ve Ömer Karaoğlu gibi ünlü isimler Çorumlularla buluşacak.

Çorum Belediyesi tarafından ilk kez geçen yıl kurulan ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ramazan Sokağı, bu sene de yine büyük sürprizlerle açılacak. Eski Ramazanların yaşatılacağı sokakta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Birbirinden ünlü isimler, 11 Ağustos'ta başlayacak olan on bir ayın sultanı Ramazan için Çorum'a gelecek. Farabi Caddesi Meydan Camii yanındaki alanda kurulacak Ramazan Sokağı'ndaki etkinliklerin taslak programına göre, açılış Uğur Işılak konseri ile başlayacak. Uğur Işılak'ın yanı sıra Ertuğrul Ergişi ve Minik Dualar Grubu Çorumlularla buluşacak. Ayrıca, İbrahim Sadri şiir dinletisiyle, Ömer Karaoğlu ise tasavvuf ve ilahileriyle Ramazan Sokağı'nda sahneye çıkacak. Konserlerin dışında Recep Demirkaynak da stand-up gösterisi ile vatandaşlarla biraraya gelecek.

Ramazan Sokağı'nda ayrıca, sema gösterisi ile tasavvuf musikisi programı da yer alacak. Mahalli sanatçıların Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Musikisi Konserleri de sokağa renk katacak. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve havai fişek gösterilerinin de olacağı sokakta ayrıca, Kadir Gecesi'ndeki programa İranlı hafız Ahmet Ebu-l Kasimi katılacak.

Hacivat-karagöz, ateş adam, palyaço, aşık ile maşuk, tahta bacak, çocuk tiyatrosu ve kukla gösterileri de Ramazan boyunca etkinliklerini aralıksız sürdürecek. Çorum Belediyesi'nin düzenleyeceği Ramazan etkinlilerinin tamamı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.