Beşiktaş - Viktoria Plzen maçı 21.00'de

Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefleyen Galatasaray ve Beşiktaş, bugün 3. ön eleme turunda Sırp ve Çek rakiplerinin karşına çıkıyor

Beşiktaş - Viktoria Plzen maçı 21.00'de
Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefleyen Galatasaray ve Beşiktaş, bugün 3. ön eleme turunda Sırp ve Çek rakiplerinin karşına çıkıyor. 'Aslan' saat 21.00'de OKF Belgrad'ı ağırlarken, 'Kartal' da 21.30'da Viktoria Plzen deplasmanında avantaj arayacak. Karşılaşmalar Futbol Smart ve NTV Spor'da.

GALATASARAY-OFK BELGRAD
STAT: Ali Sami Yen
HAKEM: Nicolai Vollquartz (DAN)
BAŞLAMA SAATİ: 21.00
NAKLEN YAYIN: Futbol Smart
GALATASARAY: Aykut - Sabri, G. Zan, Neill, H. Balta - Musa, Cana, M. Sarp, Serdar, Arda - Mehmet
OFK BELGRAD: Saranov - Mijatoviç, Kecojeviç, Nikoliç, Petkoviç - Trivunoviç, Zeravica, Aleksiç, Simiç - Miliç, Milunoviç

VIKTORIA PLZEN-BEŞİKTAŞ
STAT: Letna
HAKEM: Carlos Clos Gomez (İSP)
BAŞLAMA SAATİ: 21.30
NAKLEN YAYIN: NTV Spor
VIKTORIA PLZEN: Krbecek - Limbersky, Council, Navratil, Bystron - Jiracek, Hovard, Hruska - Rezek, Strihavka, Bakos
BEŞİKTAŞ: Hakan - Erhan, İ. Toraman, Sivok, İ. Üzülmez - Ernst, Delgado, Hilbert, Quaresma - Nihat, Bobo

Türkiye’nin bu sezonki Avrupa sahnesinin perdesi aralanmaya başladı. İlk olarak Beşiktaş’ın Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu’nda Vikingur’la başlayan macera, dün Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçıyla ivme kazanmıştı. Şimdi de ‘Düşler Sahnesi’nde Galatasaray ve Beşiktaş arz-ı endam edecekler. Avrupa Ligi’nde gruplara kalma mücadelesi veren Aslan ve Kartal, bugün Avrupa’nın 2 numaralı kupasında üçüncü ön eleme turu ilk maçlarında ter dökecek. İki maça şöyle bakacak olursak:

Galatasaray-OFK Belgrad

Galatasaray, hayal kırıklığı yaşadığı sezonun ardından teknik direktörü Frank Rijkaard’la yeniden ivme kazanmak istiyor. Sezonun ilk rakibi ise Sırbistan ekibi OFK Belgrad. Ali Sami Yen’de 21.00’de başlayacak ve Futbol Smart’tan naklen yayımlanacak karşılaşmada Sarı-Kırmızılılar rövanş için avantaj arayacak. Sarı-Kırmızılılarda bu maçta sakatlıkları bulunan Gökhan, Aydın, Baros ile Elano ve Emirhan yer alamayacak.

Sadece iki yabancıları var

Galatasaray’ın rakibi OFK Belgrad’da ise bu maç öncesi takımın en fazla dikkat çeken oyuncuları golcüler Miliç ve Simiç. Son yıllarda önemli bir başarı elde edemeyen ekibin eski Yugoslavya döneminden kalan beş lig şampiyonluğu da bulunuyor.

‘Savunmaya yönelik oynuyorlar’

Son idman öncesi basın toplantısı düzenleyen Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, rakiplerinin savunmaya yönelik bir oyun tarzına sahip olduğunu ancak kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Rijkaard sahaya süreceği kadroyla ilgili olarak da, “Sakat olan Gökhan, Aydın, Baros ile Elano ve Emirhan’ın dışındaki oyuncular kadroda olacak. Neill, Kewell ve Pino ‘ilk 18’de yer alacak” ifadelerini kullandı. Rijkaard, Galatasaray’a gelmesinde önemli rolü olan Haldun Üstünel’in istifa etmesine de çok üzüldüğünü dile getirdi.
OFK Belgrad’ın teknik direktörü Dejan Djurdjeviç ise Galatasaray’dan övgüyle söz ederken, maçın favorisinin Sarı-Kırmızılı ekip olduğunu belirtti. Djurdeviç, “Galatasaray’ı tanımayan futbolu bilmiyor demektir. Maçın favorisi Galatasaray ama elimizden geleni yapacağız. Ekibime işimizin çok zor olduğunu ama bize deneyim olacağını söyledim” dedi.

Viktoria Plzen-Beşiktaş

Transferde iki dünya yıldızı Quaresma ve Guti’yi İstanbul’a getiren Beşiktaş, bugün Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen’le deplasmanda karşılaşıyor. Başken Prag’daki Letna Stadı’nda 21.30’da başlayacak karşılaşma NTV Spor’dan naklen yayımlanacak. Kartal’da 18 kişilik kadroda yeni transfer Guti’nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Rüştü, Yusuf ve Rıdvan ile birlikte, İsmail, Uğur, Ersan, Onur ve gönderilmesi gündemde olan Ferrari yer almıyor. Vikingur maçlarında kadroda olmayan Hilbert ile Holosko ise kafileye alındı.

Guti ilk idmanına çıktı

Beşiktaş’ın süperyıldızı Guti, dün takım arkadaşlarıyla tanıştı ve ilk antrenmanına çıktı. İspanyol yıldız, Çek Cumhuriyeti’ne hareket eden kafilede yer almayan yedi arkadaşıyla birlikte idman yaptı.

‘Plzlen bizi daha çok zorlar’

Dün Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster defans oyuncusu Çek Thomas Sivok’un da katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek, maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi. ‘Sarı Melek’, Viktoria Plzen gibi bir takımla karşılaşacakları için de mutlu olduğunu söylerken, “Bizi daha zorlayacak bir takım. Kendimizi görmemiz için daha büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.” Takımın daha iyiye gittiğini kaydeden Bernd Schuster, 3 hafta içinde daha iyi olacaklarını dile getirdi.

Beşiktaş’ın Çek futbolcusu Tomas Sivok ise galibiyetle dönmeye çalışacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Rakibimizi çok iyi tanıyorum. Oyuncularından yarısından fazlasını ve teknik direktörlerini biliyorum. Galibiyetle dönmeye çalışacağız” dedi.

Schuster’e Viktoria Plzen ile ilgili neler söylediği yönündeki soru üzerine Tomas Sivok, şöyle konuştu: “Hocamıza hücumda dikkat edilmesi, çok önemli ve hızlı oyuncuları olduğu, fizik ve taktik yönden hazırlanmış, bir takım olduğunu söyledim.”

Viktoria Plzen Teknik Direktörü Pavel Vrba da Beşiktaş’ın karşısında Vikingur’dan daha güçlü bir takım bulacağını belirterek, “Sürpriz yapmak için sahaya çıkacağız” dedi. Vrba, Nihat Kahveci’nin son iki maçta üç gol atmasının hatırlatılması üzerine “Beşiktaş, Nihat Kahveci demek değil. Rakibimizde ofansif yönü çok iyi olan 5-6 oyuncu var. Tüm takıma dikkat etmeliyiz” dedi.