Ak Parti'den 'Referandum' Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri anayasa değişikliği paketinin referanduma gitmesi ile ilgili neler yapılması konusunda il teşkilatı ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri anayasa değişikliği paketinin referanduma gitmesi ile ilgili neler yapılması konusunda il teşkilatı ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.
AK Partililer, referandum ile ilgili ne gibi bir çalışmanın izlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, anayasa değişiklik paketinin bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendirdiğini belirtti. Paketin bütününün ülkeyi daha demokratik ve özgür hale getireceğini ifade eden Bilici, "Muhalefetin 'tehlikeli' dediği ve paketten çıkartılması yönünde görüş bildirdiği bu maddeler Anayasa Mahkemesi'nde dahi onay almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eleştirilerini paketin içeriğine yöneltmiyorlar. Onların bütün derdi bu paketi reddettirerek iktidarı zora sokmak, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde AK Parti'yi iktidardan düşürmektir. Aslında bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Ele geçmiş bir anayasa değişikliği fırsatını küçük hesaplar yüzünden kaçırmak, sorumlu bir muhalefet anlayışından yoksun bir anlayıştır. Ele geçmiş olan bu fırsatı inanıyorum ki gerek AK Parti'ye oy verenler gerekse de diğer siyasi partilere oy verenler daha özgür bir Türkiye için 'evet' diyeceklerdir. 12 Eylül 1980 darbesi ile yüzleşme, darbe ve darbecilerle hesaplaşma günü 12 Eylül 2010 tarihidir. Ben inanıyorum ki tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de halkımızın önemli çoğunluğu referandumda 'evet' diyeceklerdir. Daha şimdiden hayırlı olmasını diler, siz yol arkadaşlarıma bu kutlu yolculukta başarılar dilerim" dedi.
Milletvekili İkram Dinçer'in de kısa bir konuşma yapmasının ardından söz alan Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Bu beraberliğin sokaklara da yansıtılması gerektiğini ifade eden Türkmenoğlu, bu yolda önemli olan tek şeyin netice olduğunu belirtti. Bunun kesinlikle parti meselesi olmadığını vurgulayan Türkmenoğlu, anayasa değişikliği paketi esnasında TBMM'de maruz kaldıkları olaylardan söz etti. Her partinin kendisine özgü mazeretler ortaya koyarak kendilerine engel olmaya çalıştığını anlatan Türkmenoğlu, "Bu pakette her maddenin kendisine özgü önemi vardır. Küçüğündün büyüğüne kadar, herkese yarayacak bir pakettir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Teşkilatı'nda bulunan yönetici ve üyelerinde fikirlerini dile getirmeleri ile toplantı sona erdi.