Türkiye-Suriye ilişkilerini artırmak için pedal çeviren barış elçisi Batman'da

Suriyeli barış elçisi Yahya Kaakeh, Türkiye-Suriye ilişkilerine katkı sağlamak için bisiletiyle başladığı yolculuğunda Batman'a geldi. Halep Üniversit

Suriyeli barış elçisi Yahya Kaakeh, Türkiye-Suriye ilişkilerine katkı sağlamak için bisiletiyle başladığı yolculuğunda Batman'a geldi. Halep Üniversitesi'nde görevli Suriyeli Yahya Kaakeh, Türkiye-Suriye ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla 'Barış ve Sevgi' sloganı ile çıktığı bisiklet yolculuğunda Batman'a ulaştı. Daha önce de yurt içi ve yurtdışında birçok bisiklet gezisi yapan Prof. Dr. Yahya Kaakeh, bu defa barış ve dostluk için pedal çeviriyor.

Yolculuğa Suriye'nin Halep vilayetinden başlayan Kaakeh, Hatay Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yaparak Kilis üzerinden Şanlıurfa'ya, oradan Diyarbakır'a ve ardından Batman'a geldi. Bisikleti ile kilometrelerce yol kat eden Yahya Kaakeh, ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Osman Varol tarafından kabul edilen Yahya Kaakeh yolculuğu hakkında Varol'a bilgi verdi.

Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu söylenen Kaakeh, çocukluğundan beri bisiklet sporu ile uğraştığını bunun sayesinde yurt içinde ve yurt dışında birçok seyahat gerçekleştirdiğini söyledi. Amacının Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirten Kaakeh Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Kaakeh, bölge illerini ziyaret ettikten sonra İran'a geçecek. Akabinde tekrar Türkiye'ye dönecek olan Kaakeh, Türkiye turu yaptıktan sonra Avrupa ülkelerine gidecek.