Bostaniçi Beldesinde Alt Yapı Çalışmaları

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi tarafından alt yapı hizmetleri kapsamında yol ve köprü çalışmaları sürdürülüyor.

Bostaniçi Beldesinde Alt Yapı Çalışmaları
Belediye ekiplerince başlatılan yol çalışması Kurtuluş Caddesi'nde devam ediyor. Beldede altyapısı tamamlanan yollar için parke taşı döşeme çalışmalarının yanı sıra yeni yollar için teknik ekiplerince ölçümü yapıldı. Greyder ve kepçelerle zemini sağlam hale getirilen yolların, kilitli parke taşı ile döşeneceği belirtildi. Yapılan bölünmüş yol projesi ile birlikte bu bölgedeki araç ve yaya trafiğinin daha güvenli akmasının sağlanması hedeflenirken, bölgenin çehresini de değiştirecek olan kilitli parke ile yapılan kaldırımlar daha modern bir görüntü kazandırılması hedefleniyor.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, projesinin bir an önce hayata geçmesi için fen işleri ekiplerinin hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirtti. Başkan Ergüneş; "Kısıtlı personel, makine parkı ve finansman kaynaklarına rağmen, bölgedeki bölünmüş yol projesinin çok kısa bir süre içerisinde Bostaniçi beldesine kazandıracağız" dedi.
Bu arada Esendere Mahallesi'nde bulunan köprünün ayaklarında, zemininde ve yapısında iyileştirmelerin yapılması için belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Konuyla ilgili bilgi veren teknik sorumlu Veysel İlikçi, daha önce değişik nedenlerden dolayı köprülerin tahribata uğradığını belirtti. İlikçi "Köprülerin onarılma çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Şu an Esendere ve Şafak mahallerinde bulunan köprüler belediye ekiplerimizce onarılıp genişletiliyor. Genişletme ve onarmaları biten köprülerle birlikte hem yaya hem de araç trafiğine kalıcı çözümler getireceğiz" diye aktardı.