Abd'nin Priştine Büyükelçisinden Yalanlama

ABD'nin Priştine Büyükelçisi Cristopher Dell, Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova'nın kuzeyine özerklik verilebileceğini, bu fikri Kosova Başbakanı Hashim Thaçi'nin de desteklediğini belirttiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi

ABD'nin Priştine Büyükelçisi Cristopher Dell, Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova'nın kuzeyine özerklik verilebileceğini, bu fikri Kosova Başbakanı Hashim Thaçi'nin de desteklediğini belirttiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Büyükelçi Dell, Kosova medyasına gönderdiği yazılı açıklamada, kendisi ve Başbakan Thaçi'nin, Kosova'nın kuzeyine özerklik verilmesinin uygun olabileceği şeklinde herhangi bir açıklama yapmadıklarını ve ABD'nin Kosova'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini hatırlattı.
Kosova medyasında ABD'nin Priştine Büyükelçisi Christopher Dell'in Amerika'dan yayın yapan bir radyoya yaptığı açıklamada Başbakan Hashim Thaçi ile görüşmelerinde, Kosova'nın kuzeyine özel statü vermeye hazır olduğunu duyduğunu söylediği cümlelerine yer verilmişti. Bu haber Kosova siyasi çevrelerinde tepkilere yol açmıştı.