Vezirsuyu Piknik Alanı Projesi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan Vezirsuyu Piknik Alanı Projesi hayata geçiriliyor.

Vezirsuyu Piknik Alanı Projesi
Samsun Valiliği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Vezirköprü Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer alan, ilçeye 23 kilometre uzaklıkta, Vezirköprü Durağan Karayolu üzerinde Çaputlu mevkisinde bulunan Atınkaya Baraj Gölü kenarında, 35 hektarlık Vezirsuyu Piknik Alanı Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Belediyesi tarafından 29 yıllığına kiralandı.
Piknik alanının Vezirköprü turizmine önemli kazanımlar sağlayacağını belirten Kaymakam Erol Karaömeroğlu, "Mesire yeri Kızılırmak'ın sularının tutulduğu Altınkaya Baraj Gölü'nün kenarında ve halkın yoğun olarak ilgi gösterdiği Çaputlu mevkisinde. İlçenin turistik yerlerinden 3 bin 250 metrelik dar geçidiyle Şahinkaya Kanyonu ve Hitit Uygarlığı'nın kutsal şehri Nerik olduğu düşünülen Oymaağaç Höyük Tepe'ye yakın konumda. Altınkaya Baraj Gölü kenarında yer alması, karayoluna yakın ve kolay ulaşılabilir
olması, sahip olduğu orman yapısı, yeşil ile mavinin buluştuğu eşsiz manzarasıyla orman havasını birlikte yaşamak ve piknik ihtiyacını karşılamak amacı ile kullanıcıların taleplerine cevap verecek güzel bir alan. Vezirsuyu Piknik Alanı pikniğe elverişliliğinin yanı sıra, amatör balıkçılığa, kayık, jet ski, yelken gibi su sporlarına da uygun. Futbol, voleybol, basketbol, tenis, yürüyüş gibi spor aktivitelerine imkan veren Vezirsuyu Piknik Alanı'nı kısa sürede faaliyete geçireceğiz" dedi.
Kaymakamlık ve belediye ortaklığında 1 milyon liraya mal olacak yatırımın Vezirköprü'de başlatılan turizm çalışmalarına katkı sağlayacağı, 29 yıllığına kiralanan piknik alanında yapılacak çalışmaların ihale şartnamesine göre 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerektiği bildirildi.