SP'de yeni kongre...

Saadet Partisi'ndeki gergin olağan kongrenin ardından yeni bir olağanüstü kongre için Necmettin Erbakan cephesinin topladığı imzalar genel merkeze verildi.

Saadet Partisi'ndeki gergin olağan kongrenin ardından yeni bir olağanüstü kongre için Necmettin Erbakan cephesinin topladığı imzalar genel merkeze verildi. Erbakan'ın hukukçu kurmaylarından Mustafa Kamalak, 650 delegenin imzasını genel merkeze verdi.

Delegeler yeni kongrenin 13 Ağustos'ta toplanması talebinde bulundu.

650 imza,  yeni bir kongre toplanması için yeterli, ancak parti yönetimi genel idare kurulunun kararını bekleyecek.

Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Kamalak'ın başvurusunun ardından bir açıklama yaptı; "İmza sayısı yeterli ancak kongre kararını genel idare kurulu verecek" dedi.

Bir gazetecinin "Bir anlaşma olabilir mi?" sorusu üzerine Kamalak, "Ümidimiz odur, tabi olması lazım" diye konuştu.

Kamalak, "Tek genel başkan adayı ile olağanüstü kongreye gidilebilir mi?" sorusunu, "Şüphesiz tabi" şeklinde yanıtladı.

"Numan Kurtulmuş yeniden Genel Başkan adayı olarak gösterilir mi?" sorusuna Kamalak, "Partimizin yetkili organları var. Biliyorsunuz delegelerin genel başkanı önermesi lazım" yanıtını verdi.

Kamalak, bir başka soru üzerine de parti tüzüğünün değil, Siyasi Partiler Kanunun önemli olduğuna işaret etti. Kamalak, "Tüzük, kanuna aykırı olamaz" dedi.

"Partide bir bölünme söz konusu olabilir mi?" sorusunu ise Kamalak, "Sanmam. Hatta Türkiye'deki bölünmeyi biz önleriz. Bölünmeyiz biz" cevabını verdi.

CNN Türk