Seçilmiş Kadınlara Talas'ta Görsel Brifing

Kayseri'nin seçilmiş kadınları Talas'ta tarihi yerleri gezerek belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı

Seçilmiş Kadınlara Talas'ta Görsel Brifing
Kayseri'nin seçilmiş kadınları Talas'ta tarihi yerleri gezerek belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Talas Belediye Başkan vekili Rezan Aktaş'ın daveti üzerine görsel brifinge katılan seçilmiş kadınlar sarnıçlı yeraltışehrine hayran kaldı.
Talas'ta tarih ve doğa harikası mekanlarda görsel brifing veren ev sahibi Rezan Aktaş, sarnıçlı yeraltışehri, Amerikan Koleji, Ali Sait Paşa cami, Yaman Dede cami, Karaman Bayırı, Cemil Baba Çilehanesi ve Okutan Kültür Evini gezdirerek tarihi dokuda yapılan çalışmalar ve belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Okutan Kültür Evi'nde bir konuşma yapan Belediye Başkan vekili Rezan Aktaş, "Bu tarihi gezimizle ilimizin seçilmiş kadınlarına değişik bir gün yaşatmak istedik. Artık Kayseri'de seçilmiş kadınlarla bir yıldır rutin olarak beraber faaliyetlerde bulunuyoruz. İnşallah şehrimize faydalı oluyoruzdur. Talas'ta altı senedir yönetimdeyiz. Talas Belediyesi yüzüncü yılını yaşıyor ve yüzüncü yılında ilk defa üst üste seçilen belediye başkanımız Rifat Yıldırım oldu. Bütün belediye başkanları tek bir dönem yapıp gidiyorlardı. Bu da yönetimimizin hele de Başkanımız Rifat Bey'in başarısıdır. Siz de geldiniz gördünüz altı senedir yaptığımız çalışmaların nerden bakarsanız dörtte biriydi. Şimdiye kadar Kayseri de, Talas'ta çok acıdır ki tarih hep geri planda kalmış. Talas'ta tabiat ve kültür varlıkları ve belediye hizmetlerinde gösterdiğimiz gayret ve çalışma ile ilçemiz turizm kenti haline geldi" diye konuştu.
Bir taraftan modern ve sosyal belediyecilik hizmetleri sunarken diğer taraftan tarihi dokuyu ayağa kaldırdıklarını söyleyen Aktaş, "Gelecek nesillerimize kültürel değerlerimizi daha iyi bir şekilde bırakmak için çalışıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.