Sarıgöl'de Sultaniye Üzüm Festivali Hazırlıkları

Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali için geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı

Sarıgöl'de Sultaniye Üzüm Festivali Hazırlıkları
Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali için geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Sarıgöl Belediyesi kafeteryasında yapılan toplantıya Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd. Üsteğmen Gencay Taşpınar, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Şeref Doğramacı ve diğer daire amirleri, sivil toplum örgütleri, İl Genel Meclisi üyeleri, İlçedeki partilerin başkanları, köy ve mahalle muhtarları, okulların müdürleri katıldı. Sarıgöl 6.
Sultaniye Üzüm Festivali için düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, şunları söyledi: "Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali ilk kez 2005 yılında yapıldı. Bu yıl Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali'ni yapacağız. Burada birlikte olmamızın sebebi, ilçemizin ünlü Sultaniye üzümlerini ön plana çıkararak yurt içinde ve dışında en iyi bir şekilde tanıtmaktır. Sarıgöl üzümün başkentidir. Festivallerin amacına ulaşmasıyla Sultaniye üzümü dünya pazarlarına girmiştir."
Festivalden gayelerinin üzümü ön plana çıkarmak olduğunu anlatan Karcı, şöyle konuştu: "Bu yıl Sarıgöl 6.Sultaniye Üzüm Festivali 17*18 ve 19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festivalde yapılacak etkinlik için komisyonlar kuruldu. Bu komisyonların çalışmaları sonucu festival programımız belirlenecektir."
Sarıgöl 6. Sultaniye Üzüm Festivali toplantısında söz alan Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, bu yıl yapılacak üzüm festivalinin herkesin yardımcı olmasıyla daha güzel seviyeye getirilmesinden yana olduğunu belirterek "Festivalimizin ilçemize maddi ve manevi getirisi olan bir festival olmasını temenni ederim. Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali'nin edindiğim bilgilere göre Türkiye'de yerini aldığını gördüm. Bu sevindirici bir olay. Festivalimizin temel amacı üzüm olacaktır. Sarıgöl üzümü marka olacaktır. Sarıgöl
üzümü dünyaca tanınmış ve tanıtılmıştır. Üzümlerimiz dünyaca tanınmaktadır" dedi.
Toplantıda festivalde yapılacak etkinlikler için komisyonlar oluşturuldu, çalışmalara başlandı.