Ramazan'da İftar Yemekleri

Ramazanda iftar menülerinizde ve Ramazanda yemek tariflerinizde neler var bilinmez ama henüz bir fikriniz yoksa ve neler yapsam diye düşünüyorsanız işinizi kolaylaştırmak için uygun yemek tariflerini sizler için derledik.İşte Ramazan ayı boyunca pişirilmesi kolay ve biribirinden güzel Ramazan yemek tarifleri...

Ramazan'da İftar Yemekleri
Ramazanda iftar menülerinizde ve Ramazanda yemek tariflerinizde neler var bilinmez ama henüz bir fikriniz yoksa ve neler yapsam diye düşünüyorsanız işinizi kolaylaştırmak için uygun yemek tariflerini sizler için derledik.İşte Ramazan ayı boyunca pişirilmesi kolay ve biribirinden güzel Ramazan yemek tarifleri...

Domates Çorbası hazırlanışı

Hazırlaması çok kolay. Önce domatesleri bir fırın tepsisine yerleştirip üzerine soğanları, kekik yapraklarınıve sarımsakları yayın. Tuzu, karabiberi ve şekeri serptikten sonra da zeytinyağını gezdirin. Bu şekilde fırında yarım saat geçiren domatesler soğan, sarımsak ve kekiği içlerine çekerken, tuz ve şeker sayesinde de karamelize olup çorbanın konsantre bir domates tadı almasını sağlıyor.

Piştikten sonra ev yapımı tavuk suyu veya sebze suyuyla birleştirip blenderdan geçiriyor, domates kabukları ve araya kaçan taze kekik dallarından kurtulmak için de ısıtmadan önce süzgeçten geçiriyorsunuz.

Domates çorbasını ben ekmek ve peynirsiz düşünemiyorum. Keçi peyniri bu çorbayla çok uyumlu oldu (lütfen kaşar peynirini tosttan başka bir şeyde kullanmayın). Keçi peynirinin fırında erimesi çok zor olduğu için ufak boy bir tencerede bir çorba kaşığı su yardımıyla açıp eritebilir, fırçayla zeytinyağı sürüp altlı üstlü kızarttığınız baget ekmek dilimlerine sürüp üzerilerine taze kekik yaprakları serpiştirdikten sonra çorbanın yanında servis edebilirsiniz.

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Tarif Gordon Ramsay’in Times gazetesindeki köşesinden adapte edilmiştir.

Malzemeler

6 kişilik

Domates çorbası için:

* 1.5 kilo domates
* 2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
* 3 diş sarımsak
* 10-15 dal taze kekik
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı şeker
* Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
* 3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)

Keçi Peynirli Ekmek Dilimleri için:

* 12 dilim baget ekmeği
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 100 gram keçi peyniri
* 1 çorba kaşığı su
* 2-3 dal taze kekik

Yapılışı

1. Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
2. Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
3. Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Bolca deniz tuzu (sofra tuzu kullanıyorsanız çok fazla dökmeyin), taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
4. Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı oranda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
5. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.
6. Keçi peynirli ekmek dilimlerini hazırlamak için baget ekmeğinden 2 santimetre kalınlığında dilimler kesip bir fırça yardımıyla her iki tarafına zeytinyağı sürün ve bir tavada arkalı önlü olarak kenarları kahverengileşene kadar orta ateşte kızartın.
7. Ekmekler kızarırken ufak boy bir tencerede keçi peyniri ve suyu ısıtıp hafif akışkan bir kıvam elde edin. Peyniri kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp taze kekik serpiştirin ve domates çorbasının yanında servis edin.cafefernando