Milli Eğitim Şurası Başladı

Sinop İl Milli Eğitim Şurası, Anadolu Teknik Denizcilik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Vali Yardımcısı Salih Altınok başkanlığında başladı.

Bu yıl 18.'si yapılan milli eğitim şurası ve tarihçesi hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Salih Altınok, eğitim şurası oluşturulmasına yönelik çabaların 1920'li yıllara uzandığını belirterek, 1925-1926'da toplanan Heyet-i İlmiye'nin 1933'te 2287 sayılı yasayla oluşturulan eğitim şurası için bir başlangıç oluşturduğunu söyledi. Altınok, "O yıllarda eğitim şurasının gündemini okullarda ahlak eğitiminin geliştirilmesi, anadil çalışmalarında verimin artırılması, tarih öğretiminin yöntem ve amaçlar yönünden
incelenmesi oluşturuyordu. Daha sonra toplanan eğitim şuralarında öncelikle okulöncesi eğitim, ilkokullarda sağlık sorunları ile özel eğitim sorunları ve mesleki ve teknik öğretim ile halk eğitimi konuları ele alındı. Bu süreç böylece devam ederek bugünlere gelindi. Bugün bizler de burada bu bayrak yarışını devam ettiriyoruz" dedi.
Şuraya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ramazan Yalçın, Müdür Yardımcısı Metin Şeker, Eğitim Müfettişleri Başkanı Rahmi Ünal, okul ve kurum müdürlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılıyor.