Kuşadası'nda 23.59 Toplantısı

4 Haziran 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 27601 sayılı "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" kapsamında tanımlanan gürültü ile ilgili hükümlerin değerlendirilmesi amacıyla Kuşadası Belediye Meclisi Salonunda toplantı düzenledi

4 Haziran 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 27601 sayılı "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" kapsamında tanımlanan gürültü ile ilgili hükümlerin değerlendirilmesi amacıyla Kuşadası Belediye Meclisi Salonunda toplantı düzenledi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün yönettiği toplantıya; Emniyet Amiri Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Belediyesi Gürültü Ekibi görevlileri ile Kuşadası'nda
faaliyet gösteren bar, disko, restoran ve kafelerin sahipleri ve yöneticileri katıldı.
Çeşitli eğlence yerlerinden kaynaklanan çevresel gürültünün engellenmesi ve çevresel gürültünün kontrol altına alınması amacıyla eğlence yeri sahiplerine konuyla ilgili mevzuat bilgilendirmesi ve söz konusu yerlerden kaynaklanan gürültü kirliliğinin giderilmesi amacıyla bilgi verildi.
Toplantıda işletme sahiplerinden eğlence yerlerine ait "Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporları"nın hazırlatılması istendi. Yeni uygulamanın üç gün içerisinde yazılı olarak tebliğ edileceği açıklanırken, canlı müzik izin belgesi almamış işletmelere yönelik yaptırımlar sıralandı. Yeni yönetmelik çerçevesinde 15 bin 782 liraya kadar para cezalarının uygulanabileceğinin altı çizilen toplantıda, açık veya yarı açık işletmelere kesinlikle müzik yayını izni verilmeyeceği ifade edildi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yönetmelikte belirtilen hassas yerlerin tespitini il Mahalli Çevre Kurulu'nun yaptığını ve nüfusu binden fazla tüm yerleşimlerin hassa bölge kapmasına alındığını açıkladı. Yeni yönetmeliğin uygulanması için hem bakanlıktan hem valilikten hem de kaymakamlıktan tebligat aldıklarını kaydeden Altungün, "Bu konudaki düşüncemiz ne olursa olsun, asıl olan mevcut kurallar içerisinde hareket etmektir. İşletme sahiplerinden
istediğimiz "Çevresel Gürültü Seviyesi" konusunda gerekli önemleri alarak hem eğlenenin hem de daha sakin bir ortamda tatillerini sürdürmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tatillerini geçirmelerini sağlamaktır. Gürültü ve görüntü kirliliğine karşı vatandaşların hassasiyetleri devam edecek. Bu konuda herkesin çok daha dikkatli davranması gerekiyor" dedi.
Çok şikayet almalarına rağmen bugüne kadar toleranslı davrandıklarını anlatan Belediye Başkanı Altungün, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak bu yönetmeliğe katılmasak bile, uygulamaz zorundayız. Hem belediye olarak biz hem de emniyet müdürlüğümüz görevini yapmak zorunda. Karşılıklı iyi niyetli davranarak sıkıntıları aşalım."
Toplantıda söz alan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise yürürlüğe giren yönetmeliğin Kuşadası'na özel bir konu olmadığını belirterek, "Biz oda olarak tüm kıyı bölgelerindeki odalarla beraber bu konu üzerinde çalışıyoruz. Genel bir çözüm bulunması için ortak çalışma yapıyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni devreye soktuk" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan bazı işletme sahipleri sorunun çözümü için bakanlığa dava açacaklarını belirterek, hep birlikte hareket etme kararı aldıklarını ifade ettiler.