Kuaförler Sertifikalarını Aldı

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Kuaförler Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirilen "Kar Tanesi Projesi" kapsamında hijyen ve kan ile bulaşan hastalıklar konusunda eğitim alan kuaförler törenle sertifikalarını aldı

Kuaförler Sertifikalarını Aldı
Osmangazi Belediyesi ve Bursa Kuaförler Odası'nın iş birliğiyle hayata geçirilen "Kar Tanesi Projesi" kapsamında hijyen ve kan ile bulaşan hastalıklar konusunda eğitim alan kuaförler törenle sertifikalarını aldı.
Haraççıoğlu Medresesi'nde düzenlenen sertifika törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan ve çok sayıda davetli katıldı. Kuaförlerin sertika almadan önce titizlik üzerinde saç ve makyaj yaptı. Bayan kuaförlerin yer aldığı programda ilginç saç modelleri dikkati çekti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi ilçedeki 28 bin civarında iş yerini denetliyor. Bu çalışmalarda hangi iş yerinde eksiklik var, ne kadarı kanunlara aykırı faaliyet gösteriyor, bunlar tespit ediliyor. 28 bin civarındaki iş yerinden şu an 17 bin beş yüz tanesi denetimden geçti. Yapılan denetimler neticesinde esnaflarımızın eksiklikleri, sıkıntıları ve talepleri bizlere iletildi. İlgili odalarla toplantı yapıp çalışmalara başladık. Kuaförlerimiz eğitilerek hijyen noktasında onların bilinçlendirilmesini sağladık. Şu ana kadar 6 bin beş yüz civarında ruhsatsız ve eksik evraklı iş yeri tespit edilmiştir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Amacımız her şeyin kayıt altında olmasıdır" dedi.
Bursa Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan ise, "Bizler halkımızın kaliteli ve hijyenik hizmet alması için Osmangazi Belediyesi'yle iş birliği yapıyoruz. 300 öğrencimize hijyen eğitimi verdik. Halkımızın aldığı hizmetin kalitesini artırmak istiyoruz. Halkımızdan isteğimiz gittikleri kuaför salonlarının belgeli ve ruhsatlı olmalarına önem göstermesidir" diye konuştu.