Kayserililer ahilerini belirledi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESOB) tarafından yılın ahisini belirlemek için düzenlenen anket sona erdi. Anket sonucunda esnaf ve vatandaşların

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESOB) tarafından yılın ahisini belirlemek için düzenlenen anket sona erdi. Anket sonucunda esnaf ve vatandaşların oylarıyla ilk üçe giren adaylar belirlendi. Önümüzdeki günlerde ahilik il kutlama komitesi bu üç aday içinden ilin ahisini seçecek.

KESOB Başkanı Mustafa Alan, ahilik kültürünün esnaf ve sanatkarlar ile esnaf ve sanatkar teşkilatında tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için her yıl ekim ayının ikinci haftası Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri düzenlendiğini hatırlattı. Alan, Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında, meslek hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkarlar ile ahilik kültürüne hizmet eden kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirilmesinin de bulunduğunu kaydetti.

Alan, şöyle konuştu: "Bu bağlamda birliğimize bağlı odalarımızda kayıtlı üyeler arasından belirlenen, ahilik ilkelerine bağlı ve mesleki hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkarlar 'İlin ahisi' aday adayı olarak gösterildi. Odalarımız tarafından ilin ahisi aday adayı olarak belirlenen esnaf ve sanatkarlarımız özgeçmişleriyle www.kesob.com web sitemizde 2 Temmuz - 22 Temmuz tarihleri arasında anket yapıldı. Yapılan anket sonucunda 1. Mehmet Akkaya, 2. Süleyman Aksoy ve 3. Abdurrahman Kiraz oldu. Bu kişiler esnaf ve vatandaşların verdiği oylarla ilin ahisi adayı olarak belirlendi. Ahilik İl Kutlama Komitesi bu üç aday içinden ilin ahisini seçecek."