Karabaş-i Veli'de Kandil Pilavı

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Berat Kandili dolayısıyla Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Karabaş-i Veli'de Kandil Pilavı
Bursa'nın önemli kültür merkezlerinden biri olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'ndeki kandil pilavı ikramına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve çok sayıda davetli katıldı. Halkın ilgi gösterdiği program, pilav başında yapılan kandil dualarıyla başladı. Akşam ezanının okunmasıyla beraber Başkan Dündar etli pilav ikramına katılarak herkesin kandilini kutladı.
Bu tarz faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dündar, kandillerin halkla içi içe olmak için önemli bir vesile olduğunu dile getirdi.
Berat Kandili'nin anlam ve önemine değinen Dündar, "Bu önemli geceleri fırsat bilerek halkımıza ikramlarda bulunuyor, onlarla bir araya geliyoruz. Böylesine güzel ve manevi değeri yüksek bir mekanda bu etkinlikleri geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandilleri fırsat bilerek terörden uzak, barışa yakın bir Türkiye için dualarımızı eksik etmiyoruz" diye konuştu.