İtalyan Turistler Silvan'da

İtalya'dan gelen bir grup turist, mola verdikleri Diyarbakır'ın Silvan ilçesine hayran kaldı.

İtalya'dan gelen turistler, Silvan'daki tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra yemek molası verdi. Konak Restoran'da öğlen yemeğini yiyen turist kafilesinin rehberi Sinan Mutlu, "İtalyan turist kafilesi 15 günlük Trabzon'dan başlayan Karadeniz, Doğu ve Adıyaman Nemrut'a kadar sürecek olan turumuzun yemek molası için Silvan Konak Restoran'da mola verdik. İtalyan turistler Silvan ilçesinin güzel ve çok köklü bir geçmişe dayanan tarihi mekanlara sahip olduğunu, ancak bu tarihi mekanların bakımsız ve
ilgisiz kaldıklarını söyledi. Silvan ilçesinin yemekleri ise gerçekten damak tadına hitap eden yemekler. Burayı sevdiklerini belirttiler" diye konuştu.
İtalyan turist Pascal, "15 günlük Karadeniz ve Doğu ve Güneydoğu turumuz vardı. Trabzon'dan başladık. Adıyaman'a kadar sürecek turumuz. Silvan ilçesinde tarihi Malabadi Köprüsü ile Selahaddini Eyyubi Camii'nin gerçekten çok güzel mimarisi var. Ancak tarihe gerekli ilgi gösterilmemektedir. Silvan'ın etrafının surlarla çevrili olduğunu duyduk ancak surlar evlerden görünmüyor. Tarihe gerekli ilgi gösterilmemiştir. Bu surların etrafı açılırsa turizm potansiyeli yüksek olan bir kent haline gelir Silvan.
Umarım bir dahaki tur gezilerimizde Silvan'ın surları turizme kazandırılmış olarak görme şansını elde etmiş oluruz" dedi.
Turistler Silvan ilçesini ve yemeklerini çok beğendiklerini belirterek, "Ülkemize gittiğimizde Silvan'ı ve yemeklerini çevremize anlatacağız. Tavacı Mehmet Ustanın tavaları gerçekten lezzetli, harika bir mekan ve en yakın zamanda Silvan ilçesine yeniden geleceğiz" ifadelerini kullandı