Ipad Sakarya'da
Apple'ın aylardır beklenen internet tableti IPAD Avea Bölge Bayisi Telemarkette tanıtıldı.

Öte yandan Sakarya'ya getirilen ilk Ipad cihaz bir fabrikanın yöneticisi tarafından 2 Bin 600 TL'ye satın alınırken, Ipad ürünlerinin tanıtımı 27 Temmuz'da Bolu'da, 28 Temmuz'da Düzce'de ve 29 Temmuz'da Bilecik İlinde sürecek.
Herkesin büyük ilgisine çeken son teknoloji Ipadların özelliklerine gelince 10 saat boyunca şarj edilmeden kullanılabiliyor.Film ve müzik oynatması dışında yeni başlatılan iBook uygulamasıyla e-kitap okuyucusu olarak da kullanılabiliyor.Akıllı telefonlardaki mobilite ile dizüstü bilgisayarlardaki işlem gücü tek bir cihazda.İnce, küçük, hafif vs özellikleri ile dünyanın en kaliteli işçiliği. Şık ve hızlı kullanıcı arayüzü. Kusursuz çalışan takvim, tarayıcı, mail, müzik, video, photo, maps uygulamaları. Çoklu dokunma özellikli yüksek kontrastlı LED ekran. Wifi bağlantıyla internette dolanma, müzik dnleme süresi 1 ay gibi yüksek bir inaktif standby süresi. iPhone uygulamalarıyla tam uyumluluk, iTunes Store, App Store, iBookstore ile zengin içerik erişimi. Youtube, HD video oynatabilme,hareket sensörü, pusula, kulaklık, mikrofon.
Fotoğraflar, e-postalar, Google Maps vb. uygulamaları iPhone'la benzer şekilde çalışan iPad'te, YouTube'daki HD videolar izlenebiliyor. İnternet tarayıcı olarak tablete uyumlu Safari versiyonu bulunan cihaz, ivmeölçeri sayesinde dikey veya yatay kullanılabiliyor. Cihazın arayüzü, iPhone ekranı gibi çok sayıda uygulama ve kısayol barındırıyor. Apple'ın iPhone'daki en önemli stratejisi olan uygulama dükkanı,IPad için de şimdiden çalışmaya başladı. 150 bini aşkın iPhone'a özel uygulaması olan Apple, şu ana kadar 2 bin 500 civarında uygulamayı IPad'e uyumlu olarak sunuyor.
