Halep Üniversitesi'nden Gaün'e Ziyaret

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Danışmanı Prof

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan'ı, Dr. Nevzat Nabgali başkanlığında Halep Üniversitesi'nden gelen Elektrik - Elektronik, Makine, Gıda Mühendisliği, Biyoteknoloji, Tarih, Mimarlık, Sosyoloji, Kimya, Matematik, İstatistik bölümlerinde okuyan 11 öğrenci makamında ziyaret etti.
Gaziantep'i ve Gaziantep Üniversitesi'ni çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler, üniversite eğitimlerinin bir kısmını burada gerçekleştirme isteğinde bulundu.
Öğrencilerden bazıları üniversitenin özellikle elektrik - elektronik mühendisliği ve tarih bölümlerinde yüksek lisans yapmak istediklerini ifade etti.
Halep'ten gelecek olan öğrencileri seve seve üniversiteye kabul edeceklerini ifade eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, eğitimin kardeşlik içinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından gelen konuklara üniversite hakkında bilgiler de verildi.
Prof. Dr. Mehmet Özaslan, "GAÜN olarak sınıra inanmıyoruz. Sınır insanların kafasında olur. Biz kardeşiz, bu nedenle kardeşleri sınırlar ayıramaz. Her zaman birlikte olmalıyız" şeklinde konuştu.