Demircilik'te Gurbetçiler Parkı açıldı

Elbistan'a bağlı Demircilik Belediyesi'nde 3,5 ayda tamamlanan ve 102 bin 374 liraya mal olan Gurbetçiler Parkı törenle hizmete açıldı.

Akşam saatl

Elbistan'a bağlı Demircilik Belediyesi'nde 3,5 ayda tamamlanan ve 102 bin 374 liraya mal olan Gurbetçiler Parkı törenle hizmete açıldı.

Akşam saatlerinde düzenlenen açılış törenine Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe ile Elbistan ve Demircilikten çok sayıda protokol üyesi ile vatandaş katıldı. Törende konuşan Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, emek veren, destek veren herkese teşekkür etti. Tepe, "Parklar, yollar, yeşillikler, temizlik işleri kasabanın kültürünü yansıtan unsurlardır. Belde de bu kadar masrafla buna ne gerek diyenler olacaktır. Buna en güzel yanıtı gece burayı tıklım tıklım dolduran aileler, çocuklar vermektedir. Parkımız, 5 bin metrekare üzerine kurulu olup, maliyetinin 45 bin 979 TL'si İngiltere'de yaşayan Gurbetçilerimiz tarafından, 56 bin 395 TL'si de belediyemiz tarafından karşılanarak toplam 102 bin 395 TL'ye mal olmuştur. Bu projenin yapımı için iki firmadan teklif aldık. Bize 200-210 bin TL fiyat verdiler. Bunun üzerine belediye imkânları ile yapmaya karar verdik. Emeği olan herkese teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise, parklarının önemine değindi. Altıntaş, "Parklar önemli işleve sahipler. Çocuklar televizyon ve bilgisayar bağımlısı olarak yetişiyor. Çocukların rahatça hareket edebileceği mekânların sayısı arttırılmalı. Demircilik örnek bir çalışmaya imza atmış tebrik ediyorum." görüşünü aktardı.