DAPRAŞ, Shaw Group ile anlaştı

Çalık Grubu şirketlerinden Çalık Enerji'ye bağlı Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Sanayi ve Ticaret AŞ (DAPRAŞ), Adana Doğu Akdeniz Rafineri projes

Çalık Grubu şirketlerinden Çalık Enerji'ye bağlı Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Sanayi ve Ticaret AŞ (DAPRAŞ), Adana Doğu Akdeniz Rafineri projesinde Shaw Group ile Proje Yönetimi Danışmanlığı hizmetleri alımına yönelik sözleşme imzaladı.

DAPRAŞ rafineri projesiyle hem yerel hem de bölgesel petrol ürünü pazarlarına yönelik üretim yapılması hedeflendiğini belirten Çalık Enerji Genel Müdürü Doç. Dr. Saim Dinç şunları kaydetti:

"Kapasitesi günde 212 bin varile kadar çıkabilecek şekilde tasarlanan rafineride Irak, Rusya ve Hazar Bölgesi gibi çeşitli kaynaklardan gelen ham petrol işlenebilecek. İnşaat döneminde yaklaşık 7 bin kişiye iş imkânı sunması beklenen Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Projesi, işletme döneminde de yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlayacak."

Shaw Group Enerji ve Kimyasallar Birimi Başkanı Lou Pucher de "Böylesine önemli bir projeyi üstlenmiş olmaktan dolayı büyük heyecan ve memnuniyet duyuyoruz. Doğu Akdeniz Petrokimya ve Rafineri Projesi, kırk yıldır 50'den fazla projeye imza attığımız Türkiye'deki en önemli işbirliklerimizden biri olma özelliğini taşıyor." dedi.