Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron'u, Başbakanlık'ta resmi törenle karşılayacak. İki Başbakan baş başa görüşmelerinin ar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron'u, Başbakanlık'ta resmi törenle karşılayacak. İki Başbakan baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammedov'u da kabul edecek. (11.00/15.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'de Zagrep Büyükelçisi Burak Özgergin ile Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer'i kabul edecek. (10.30/12.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile Dışişleri konutunda biraraya gelecek. Görüşmeden sadece görüntü alınmasına izin verilecek. (08.15)

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyon raporunu açıklayacak. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde, kendisine veda ziyaretinde bulunacak olan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi James F. Jeffrey'i kabul edecek (15.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov ile görüşecek (10.00)

Ankara Sanayi Odası ve DEİK tarafından düzenlenen Türkmenistan Bilgilendirme toplantısı Ankara Sanayi Odası'nda yapılacak. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov ve 4 Türkmen Bakan katılacak. (12.30)

DSP Genel Başkanı Masum Türker parti genel merkezinde Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşecek (11.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul plajlarında verilen cankurtaran hizmetleri hakkında medya mensuplarını Şile plajında bilgilendirecek. (12.00)

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde şehit olan 4 polis memuru için tören düzenlenecek. 4 polisten ikisi Osmaniye'de toprağa verilecek.

İşsizlik sıralamasında ilk sırada yer alan Adana'da istihdam kurulu Vali İlhan Atış başkanlığında toplanıyor. (10.30)

Iğdır Belediye Başkanı M. Nuri Güneş'in de tutuklu bulunduğu Iğdır'daki KCK davasının duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müze Müdürü Suat Bakır, Yakutiye Medresesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Geleceğin şehirleri çalıştayı toplantısı Kayseri'de devam ediyor.

AK Parti Kayseri il başkanlığına getirilen Ömer Dengiz yeni yönetimi ile basın toplantısı düzenleyecek.

Samsun'da bir köyde, köylüler sağlık kontrolü için çağrıldıkları camide, CHP'liler referandum propagandası yapınca şikayetçi oldu. Bir partili bayan, cami hoparlörlerinden CHP ilçe teşkilatının doktor getirdiği ve ücretsiz muayene yapacağını anons ederek köy sakinlerini camiye davet etti. Doktorlar camide muayene yaparken partililerin de 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istemesi köylüler tarafından 'camiye siyasetin sokulması' olarak değerlendirilerek tepki gösterildi. Konu müftülük ve kaymakamlığa iletildi. (Özel)

SPOR

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Young Boys takımı ile karşıyaşacak olan Fenerbahçe İsviçre'ye gidecek. (09.00)

Beşiktaş'ın yeni transferi Guti, sağlık taramasından geçecek. (08.00)

Profesyonel lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor.