Başak Eraydın da İstanbul Cup'ta kaybetti

İstanbul Cup'ta ana tabloya wild card ile giren 16 yaşındaki Türk tenisçi Başak Eraydın, dünya sıralamasının 70 numarasındaki Anastasia Rodionova'ya y

İstanbul Cup'ta ana tabloya wild card ile giren 16 yaşındaki Türk tenisçi Başak Eraydın, dünya sıralamasının 70 numarasındaki Anastasia Rodionova'ya yenildi. 2 numara Petra Kvitova, ikinci gününde ana tabloya veda edenler arasında yer aldı.

ENKA Arena'da devam eden İstanbul Cup'ın ikinci gününde ilk tur maçlarına devam edildi. İkinci günde korta çıkan genç Türk tenisçisi Başak Eraydın, Avustralyalı Anastasia Rodionova'ya 6-1 ve 6-3'lük setlerle mağlup oldu.

İlk kez WTA ana tabloda maç oynayan Eraydın 62 dakikalık mücadelede iki kez servis kırmasına karşın, ilk servisinde yüzde 42, ikinci servisinde de yüzde 30'da kalınca rakibine direnemedi.

Maç sonrasındaki basın toplantısında çok heyecanlı olduğunu söyleyen Eraydın, "Maçta kaybedecek bir şeyim yoktu. Böylesine yüksek seviyeli bir turnuvada ilk kez oynadım. Elimden geleni yapmaya çalıştım." diye konuştu.

Turnuvada oynanan diğer maçlarda ise en önemli sürprizi, 2 numaralı seribaşı Petra Kvitova'yı 6-2, 0-6 ve 6-4'lük setlerle deviren Letonyalı Anastasiya Sevastova gerçekleştirdi. Sevastova, 11 çift hata yaptığı maçta rakibinin yakaladığı servis kırma puanlarında müthiş bir direnç gösterdi ve 15 puanın 11'ini kurtardı. Sevastova, ikinci turda son şampiyon Vera Dushevina ile karşı karşıya gelecek.

3 numaralı seribaşı Anastasia Pavlyuchenkova, elemeden çıkan Polonyalı tenisçi Marta Domachowska'yı 55 dakikada 6-1 ,6-0 yenerken, 5 numaralı seribaşı Tsvetana Pironkova, Alman Tatjana Malek'i 7-6, 6-2 ile geçti. Rumen raket Sorana Cirstea ise, Özbek Akgul Amanmuradova önünde 7-6 ve 6-3'lük setlerle adını ikinci tura yazdırdı.