Ak Parti, Referandum İçin 'Evet'' Turunda

AK Parti Tekirdağ Teşkilatı "Referandumda Evet" turuna çarşı esnafını gezerek başladı.

Ak Parti, Referandum İçin 'Evet'' Turunda
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, İl Başkanı Soner Çizen, Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ile il ve ilçe yönetiminden partililer, çarşı esnafını gezerek Anayasa değişiklik paketi ile ilgili vatandaşların sorularını yanıtladı. Geziyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, çarşı esnafının durumlarını sorduklarını, 12 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili bilgiler verdiklerini belirterek, "Hemşerilerimizle selamlaşıp
muhabbet ettik. Onlara 26 maddelik paketin neler getirdiğini anlatmaya çalıştık. Esnafımıza bu Anayasanın değişmesi gerektiğini aktardık. Ülkemizin anti demokratik unsurlardan ayıklanmasının önemine vurgu yaptık. Artık mührün vatandaşlarımızın elinde olduğunu, son sözü, son kararı vatandaşlarımızın vereceğini söyledik" dedi.
İl Başkanı Soner Çizen ise gezi dolayısıyla esnafın nabzını tutma fırsatı yakaladıklarını, Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'deki özgürlüklerin önünü açmada ne derece önemli olduğunu vatandaşlara aktardıklarını söyleyerek, "Aslında yeni, çağdaş ve sivil bir Anayasa'nın hazırlanması ülkemizin ihtiyacı ve bizim de temel arzumuz. Umarım 26 maddelik Anayasa değişiklik paketi halkımızın oylarıyla yasalaşır ve yeni, sivil bir Anayasanın ilk adımlarını oluşturur" diye konuştu.
Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ise, gezinin amacının 26 maddelik değişiklik paketinin maddelerini esnafa anlatmak olduğunu söyledi. Meral, paketin, esnafın, sanatkarın, tüccarın ve sanayicinin hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olması anlamına geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Bu değişiklik paketi üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmek için bir fırsattır. Daha özgür ve demokratik bir Türkiye için herkesi Referandumda evet demeye çağırıyoruz"