Aima'dan Klasik Gitar Kursu

Balıkesir'in ünlü turizm merkezi Ayvalık'ta 12 yıldır faaliyet gösteren Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi'nin (AİMA), 2010 yılı yaz kurslarından ikincisi olan Klasik Gitar Kursu, 6 seçkin öğrencinin katılımıyla başladı

Aima'dan Klasik Gitar Kursu
Balıkesir'in ünlü turizm merkezi Ayvalık'ta 12 yıldır faaliyet gösteren Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi'nin (AİMA), 2010 yılı yaz kurslarından ikincisi olan Klasik Gitar Kursu, 6 seçkin öğrencinin katılımıyla başladı.
Rusya'nın Başkenti Moskova'da bestekâr ve gitar virtüözü olarak tanınan Nikita Hoshkin'in direktörlüğünde müzik konusunda akademi tarafından belirlenip, istikbal vaat eden üçü kız, üçü erkekten oluşan 6 seçkin öğrencinin katılacağı klasik gitar kursunun 24 Temmuz'da başladığı öğrenildi. 30 Temmuz'a kadar sürecek olan kurs sonrasında aynı günün akşamında Uluslar arası Müzik Akademisinin merkezi olan Haluk Barutçuoğlu Evi'nde klasik müzikseverlere verecekleri Klasik Gitar Masterclass Konseri ile 6 kursiyer kurs bitiriş sertifikalarına kavuşacaklar.
Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi'nin Başkanı Filiz Ali konuyla ilgili olarak, "AİMA'nın her yıl düzenlemiş olduğu eğitici müzik kurslarını bu yılda sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde organize ettiğimiz Keman ve Viyola Masterclass kursundan sonra şimdide Klasik Gitar kursunu açtık. Rus sanatçı Nikita Hoshkin tarafından verilen kurs sonrasında yetenekli öğrencilerimiz masterclass konserini sunacaklardır" diye konuştu.