3 aylık Başbakan Türkiye'de

İngiltere'nin üç ay önce koltuğa oturan Başbakanı David Cameron, iki günlük resmi ziyaret için dün Ankara'ya geldi



İngiltere'nin üç ay önce koltuğa oturan Başbakanı David Cameron, iki günlük resmi ziyaret için dün Ankara'ya geldi

ABD, Fransa ve Almanya gezisinden sonra Türkiye'ye gelen İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Erdoğan ile akşam yemeğinde buluştu. İngiliz Başbakan'a, Dışişleri Bakanı William Hague da eşlik ediyor. Resmi temaslar bugün başlıyor.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık belgesi güncellenip, yeniden imzalanacak. İkili görüşmelerde Türkiye'nin AB'ye katılım süreci ile Kıbrıs konusu da ele alınacak.

İngiltere'de mayıs ayı başında yapılan genel seçimin ardından kurulan koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin 43 yaşındaki
lideri Cameron'a, Dışişleri Bakanı William Hague eşlik ediyor. Cameron'ın göreve gelmesinin üzerinden henüz üç ay geçmeden Türkiye'yi ziyaret etmesi, yeni İngiliz hükümetinin Türkiye ile ilişkilere verdiği önemin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ünlü düşünce kuruluşlarından, Chatham House'un Avrupa ve Ortadoğu Araştırmaları Direktörü Fadi Hakura, Cameron'ın ziyaretinin yeni İngiliz hükümetinin Türkiye, Brezilya, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelere verdiği önem çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti.


Akşam