Uyku Vadisi'nde Doğayla Baş Başa
Muğla'nın Milas ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçeler köyünde bulunan Uyku Vadisi, doğal yaşam alanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Milas'a 15 km uzaklıktaki Gökçeler köyünden 2 km daha gidilerek ulaşılan Hamzabey deresi kenarında Değirmen Başı Mevki'nde bulunan Uyku Vadisi tam bir doğa harikası konumunda.
Türkiye'nin dört bir yanından insanlar doğayla baş başa olabilmek ve özellikle masaj stres odasında rahatlayabilmek için vadiye gitmeye devam ediyor.
Uyku Vadisi Tesisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Ebru Ayşe Yiğit: "Burası aşağı yukarı 10 yıldır hizmet veriyor. Genelde yaz sezonunda hizmet veriyor, bundan böyle kışları da kapatmayı düşünmüyoruz. Çünkü burası sahil değil, farklı bir köşe. Milas Bodrum civarında konsepte tek yer. Kışın da kış turizmi yapmayı düşünüyoruz; çadır, yürüyüş parkurları düşünüyoruz daha da genişleterek. Şu anda turistlere yönelik turlarımız var. Milas ve Bodrum çevresinden yerli turistlerimiz geliyor. Ankara, İstanbul gibi şehirlerden gelen misafirlerimiz de oluyor. Talepler, istekler var bazı eksiklerimiz var onlarda zamanla giderilecek." dedi.
İNSANLAR NEDEN GELMELİ?
Yiğit, şöyle devam etti: "İnsanlara buraya doğayla baş başa olmak, kafasını dinlemek, su sesini duymak, ağaçlardaki kuş seslerini dinlemek için gelmeliler. Şehir hayatından sıkılanlar buraya geliyor. Kalmak için de gelenler oluyor. Aşağı yukarı 500 kişilik yemek verilebilecek konumda. Yatak kapasitemiz şu an çok az 3 odamız var 3'er yataklı yani 9 kişilik. Bunları talebe göre genişleteceğiz. İnsanlar burada alabalık yiyebilirler. Bunların dışında et yemeklerimiz mevcut. Organik köy kahvaltısı var. Ziyaretçilerin burada kendi bahçede yetiştirdiğimiz domates, biber, salatalık gibi taze yiyecekleri de bulmaları mümkün."
MASAJ STRES ODASINDA STRES ATIN
Ziyaretçilerin günlük 75 TL'ye kahvaltı dahil yatılı olarak kalıp vadinin gecesini de yaşabileceklerini ifade eden Yiğit, Pazartesi ve Cuma günleri jeep safari yapılabileceğini, havuzda yüzülebileceğini ve en önemlisi de doğal kaymak suyuyla Masaj Stres Odası'nda rahatlayabileceklerini söyledi. Yiğit: "Uyku Vadisi'ne gelenlerin en çok ilgini çeken yer Masaj Stres Odası. Şehir hayatından, gürültüden bıkmış olanlar buraya gelir soğuk doğal kaynak suyunun altına girerek rahatlayabiliyorlar hem de suyla vücutlarına masaj yapmış oluyorlar. Ayrıca sıcaktan bunalanları bu soğuk duş kendine getiriyor." dedi.
HAMAKTA UYKU AYRI BİR KEYİF
Ziyaretçiler tarafından ceviz ağacı altında bulunan hamakta doğal kaynak suyunun sesi eşliğinde uyumanın ise ayrı bir keyif olduğu belirtiliyor. Uyku Vadisine gelen vatandaşlar doğal yeşillik içinde gezmenin ayrı bir güzellik olduğunu ayrıca orada bulunan hayvanların da vadiye ayrı bir hava kattığını ifade ettiler.
"AFET BİZİ YOK ETTİ"
15 yıl önce arazisini satın aldığını ve yaklaşık 10 yıldır turizme hizmet verdiğini kaydeden Uyku Vadisi Tesisi'nin Sahibi Ahmet Demirkaya: "Biz buraya büyük emeklerle kurduk. Milas'tan Bodrum'dan destekleneceğini umduk ki öyle olması lazım çünkü şehirden farklı bir yer. Bodrum'dan gelenler var ama Milas bize sahip çıkmadı. Ne belediyesi ne kaymakamlığı hiçbiri bize artı bir şey getirmediler bizden bir şey talep etmediler. Burada kendi kendimize savaş veriyoruz. Eksiklerimiz oluyor. Yolumuz eksik, elektriğimiz yeterli gelmiyor. Geçen yıl resmi sayı olarak 10 bin turist geldi. Bu sene daha sezonun yarısı ama geçen yıl ki sayıyı yakalar mıyız bilmiyorum." dedi.
Kış döneminde meydana gelen su taşkını sizi etkiledi mi sorusuna Demirkaya: "Afet bizi yok etti. Sayın kaymakam geldi gördü üzüldüklerini söyledi ama bir daha da gelmedi. Hiç destek çıkılmadı. Kaymakam bey ilk gelenlerden oldu, vali beyde geldi. Halimizi gördüler, burada hiçbir şey yoktu her şey zarar görmüştü. Ne yaptınız diyen olmadı. Tamamen kendi imkanlarımızla yaptık ve yaklaşık 80 bin TL harcadık."
"TEKLİFLERE AÇIĞIZ"
Uyku Vadisi Tesisinin satılacağı yönünde duyumların olduğunu söylediğimiz Demirkaya: "Ben elimdeki imkânlarla burayı bu hale getirdim. Daha fazlasını yapamıyorum. Eğer doğasever biri çıkar ve ben burasını daha güzel hale getiririm derse teklifini değerlendiririz."
