Sessiz Sultanlar

Mavi Marmara baskını, Ankara'daki Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi finallerine damgasını vurdu



Mavi Marmara baskını, Ankara'daki Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi finallerine damgasını vurdu

Bulgaristan'a yenilip şampiyonluk şansını kaçıran Ay-Yıldızlılar, seyircisiz oynanan maçta İsrail'i set vermeden yenip, üçüncülük amortisi ile yetindi
Bir tarafta İsrail'le yaşanan gerginlik diğer tarafta ev sahipliğini üstlendiğimiz Bayanlar Voleybol Avrupa Ligi finalinde şampiyonluğu kaçırmanın hüznünün gölgesinde oynanan üçüncülük maçı tatsız-tuzsuz geçti. Bulgaristan yenilgisinin moral bozukluğunu üzerlerinden atamayan Filenin Sultanları, her zamanki performanslarının çok altında bir grafik çizmelerine karşın seyircisiz oynanan karşılaşmada İsrail'i 3-0 yenip Avrupa Ligi üçüncü oldu. Zayıf rakibi karşısında kopuk bir oyun sergileyen Ay-Yıldızlılar kaçan şampiyonluk nedeniyle salondan buruk ayrıldı.

Selinger özür diledi
İsrail antrenörü, 'Ev sahibi ülkenin başını ağrıttığımız için üzgünüm. Ama biz buraya spor için geldik, politika için değil' dedi
İsrail antrenörü Arie Selinger, takımının Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri'ndeki performansının kendisini hayal kırıklığına uğratmadığını ancak spor ile siyasetin birbirine karıştırılmasına üzüldüğünü söyledi. 43 yıl aradan sonra ilk kez finallerde mücadale ettiklerinin altını çizen Selinger, 'Burada olduğumuz için mutluyuz. Bunun yanı sıra ev sahibi ülkenin başını ağrıttığımız için de üzgünüz. Ancak biz buraya voleybol oynamaya geldik, politika yapmak için değil' diye konuştu. Selinger, alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle otoritelere de teşekkür etti. Bu arada Sırbistan maçı öncesi salonun dışında yapılan protesto gösterileri İsrail basınında geniş yankı buldu. AP ve AFP gibi uluslararası ajansların muhabirlerinin haberlerine sayfalarında yer veren gazeteler, 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsrailli atletin öldürülmesine benzer bir olayın yaşanmasından endişe edildiğini de öne sürdü.

Neslihan: Utanıyorum
Mİllİ Takım'ın yıldızlarından Neslihan, şokta olduğunu ve Bulgaristan maçında ne olduğunu hatırlayamadığını söyledi. Konuşurken utandığını söyleyen yıldız oyuncu, 'Bizim hedefimiz burada şampiyon olmaktı. Çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattık. Çok üzgünüz. Çok kötü oldu. Hatırlamıyorum ne olduğunu. Hepimiz şoktayız. Hiç yakışmadı bize. Sonuçta burası bizim evimiz kazanıp en azından üçüncü olmamız gerekiyordu. kendimizi böyle motive ettik' diye konuştu.

Sloganlarla protesto
İlk gün olduğu gibi yine maça girmek isteyen İsrail karşıtı 20-25 kişilik grup, salona alınmadı. Göstericiler, basın açıklaması ile hem İsrail'i hem de kendilerini salona almayan yetkilileri protesto etti. Protestocular ellerinde, 'Hükümet emniyeti MOSSAD'a teslim et', 'Voleybola kan bulaştı', 'One minute vatandaş, Welcome İsrail', 'Rezalet, rezalet, rezalet. Taraftarsız cehalet' dövizleri taşıdı.

Emniyet tavsiye etti
İSRAİL ile yaşanan 'Mavi Marmara' krizin ardından ilk kez bir takım organizasyonunda karşı karşıya gelen Türkiye ile İsrail, Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) ve emniyetin de tavsiyesi üzerine seyircisiz oynadı. Maç sabahı Başkent Voleybol Salonu'na giden tüm yollar kapatılırken, çatılara dahi keskin nişancılar yerleştirildi. Basın mensupları da dahil olmak üzere salona gelen tüm araçlar didik didik arandı.


Akşam