Satranç Heyecanı Nefes Kesti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde süren '5

Satranç Heyecanı Nefes Kesti
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde süren '5. Altın Kumsal Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde bu yıl ilk düzenlenen satranç turnuvasına ilgi büyük oldu.
Ayvalık Satranç Kulübü ile Altınova Belediyesi tarafından birlikte organize edilen turnuvada dereceye girenlere Belediye Başkanı Asım Sürer tarafından çeşitli hediyeler ve tüm katılımcılara da madalya verildi. Festival kapsamında gerçekleşen satranç turnuvası hakkında görüşlerini aldığımız Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, "Gelecek yıl organize edeceğimiz festival programı kapsamında daha değişik etkinlikler olacak. Bundan böyle pahalı sanatçılara ve konserlere önem vermeyeceğiz. Gelecek yıldan itibaren festival etkinliklerimizde sportif yarışmalar, aktüalite olacak, sinema ve tiyatro etkinliklerine ağırlık verilecek" diye konuştu.
Hakemliğini Ahmet Hamdi Dinler'in üstlendiği, Festival programı kapsamında gerçekleşen ve dört kategoride yapılan satranç turnuvasında 1.Grup (1994 ve öncesi doğumlular) kategorisinde; 1 bayan 4 erkek toplam 5 yarışmacı katılırken, Birinciliği Acar Aktosun kazandı. Gurupta Aktosun'un ardından Bakiz Uzar, Hatice Gövenç, Murat Akyüz ve Yiğit Yavaş'ta sıralamaya giren isimler oldu.
Turnuvanın ikinci gurubunda (1995â€"1998 doğumlular) kategorisine ise 7 erkek yarışmacı katıldı. Bu gurupta birinciliği Adem Seçkin Doğan kazanırken, Nihat Çağan Yazıcı, Ferdi Gövenç, Bahadır Bulutlar, Denizcan Mut, Egemen Seçkin ve Kuray Varlı isimleri de Doğan'ın ardından sıralamaya giren isimler oldu.
3. Grup (1999â€"2000 doğumlular) kategorisinde; 3 bayan 4 erkek toplam 7 yarışmacı katıldı. Bu gurupta Ziya Berk Tekeş birinci olmaya hak kazanırken, İlayda Cantaş, Tansel Çeliktaş, Alumert Fırat, Göksenin İlgin, Ceren Çeliktaş ve Emir Can Okçu sıralamaya giren diğer isimler oldu. Turnuvada, 4. Grup (2000 ve daha sonra doğumlular) kategorisinde; 1 bayan 4 erkek toplam 5 yarışmacı katıldı. Bu kategoride Alimert Özsoy birinci olurken, Hayrican Ovalı, Beril Baltalı, Mert Ovalı ve Uğur Küçük dereceye girmeyi başladılar. 5. Altın Kumsal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen satranç turnuvasında diskalifiye edilen oyuncu olmadığı belirtildi.