Perşembe'de Vosvos Şenliği

Volkswagen'in bütün dünyada sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenler, bu kez Ordu'nun Perşembe ilçesinde toplandı.

Perşembe'de Vosvos Şenliği
Perşembe Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Vosvos Şenliği'ne 15 vosvossever katıldı. Perşembe Belediyesi'nin önünde toplanan Vosvoslar, buradan coşkulu bir şekilde hareket ederek, 'Turizm Bölgesi' ilan edilen ve yeşil dokusuyla dikkat çeken Perşembe-Bolaman arasında tur attılar. Sırasıyla Ordu'nun en eski yerleşim alanı olan 3 bin 500 yıl önce Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 'Argonot Efsanesi'nin yaşandığı ve anısına kilise yapıldığı Yason Burnu'na, ardından Belicesu
mevkiine kadar yeşilliklerin arasında tur atan vosvoslar, yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. Belicesu'da mola veren ve burada yerel pide ve ayran ikramı yapılan vosvosseverler, gelecek yıl yeniden aynı noktada buluşmak üzere ayrıldılar.
Perşembe Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Nedim Saka, şenliği düzenleme amaçlarının ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak, "Ordu'da görülmesi gereken 10 yerden 2'si ilçemizde bulunuyor. Buna dikkat çekmek istedik. Gelecek yıl bu şenliği daha geniş kapsamlı düşünüyoruz" dedi.