Minikler, millilerle buluştu

Bayan Basketbol Milli Takımı oyuncuları, Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda basketbol ile tanışan çocuklarla bir araya geldi. Basketbola yeni b

Bayan Basketbol Milli Takımı oyuncuları, Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda basketbol ile tanışan çocuklarla bir araya geldi. Basketbola yeni başlayanlar ile bu sporun milli kadrosunu oluşturanların bir araya gelmesi renkli bir görüntü oluşturdu.

Millileri alkışlarla karşılayan Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulları basketbol şubesi öğrencileri birlikte çekilen fotoğrafın ardından milli takımın antrenmanını izlediler.

Selçuklu Belediyesinin, Konya'da basketbol sporunun gelişmesi için büyük gayret gösterdiğine dikkat çeken Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu, "Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde basketbol sporuna yeni başlayan spor okulu öğrencileri ile, basketbolun zirvesinde bulunanların bir araya gelmesi Konya basketbolunun geleceği açısından farklı bir anlam taşımaktadır. Spor okulu öğrencileri hayallerindeki sporcularla bir araya gelerek, gelecek için kendilerinde daha fazla umut hissettiler. Bu umudun başarıya dönüşmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise, "Bu tarihi güzellikte bir buluşma olmuştur. Basketbolun tabanı ile milli takım bir araya gelmiştir. Bu buluşmanın Konya'da olması bizim için ayrı bir güzelliktir. Selçuklu Belediyesine spora yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

Selçuklu Belediyesinin sportif çalışmaları hakkında bilgi edindiklerini belirten Milli Takım sorumlusu Canan Erdoğan, "Selçuklu'da yerel yönetimin spora verdiği destek gelecek için umut vericidir. Basketbol ile tanışan çocukların gözlerindeki mutluluk, burada yapılanların bir yansımasıdır. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konya'nın spor altyapısını güçlü tutmak için spor okulları açtıklarını ve faaliyet gösterdikleri branşların altyapılarına önem verdiklerinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyespor kendini her alanda ispat etmiş bir kulüptür. Herkesin amatör olarak sporla ilgilenmesi için gayret gösteriyoruz. Bunun yanında lisanslı olarak sporcumuz olan gençlerimize ve çocuklarımıza, centilmence mücadele etmelerini, toplumsal değerlere özen göstermelerini, okullarında başarılı olmalarını ve kendi branşlarında milli takımlara yükselerek şehrimizi Dünya'da temsil etmelerini öğütlüyoruz. Bu gün basketbolcularımız hedefledikleri yerde bulunan büyükleriyle bir araya gelerek sporun farklı bir güzelliğini daha ortaya çıkardılar. Bu çocuklarımız ileride, Milli Takımlara gittiklerinde bu günü unutamayacaklar." dedi.

Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde yapılan buluşmada çocuklar kadar milli takım sporcuları da keyif aldılar. Sporcular çocuklara, planlı çalışarak ve azmederek milli formayı giyebileceklerini söylediler.

Potanın perileri, Zafer Kupası'nın ardından Avrupa şampiyonası eleme müsabakaları için Konya Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde kamplarına devam ediyorlar.